Vigyázat, trükkös csatornatisztítók!

Győr+
2015.05.03. 16:04

Csókolom, az angolvécé és az akna közti csatornát jöttünk megtisztítani, a főnökkel meg van beszélve, ide lesz szíves bélyegezni...- szerencsére a belvárosi kávézó főpincére már hallott efféle „lehúzásokról” így azonnal hívta főnökét, aki persze semmilyen megrendelést nem adott, így a rendőrség a csalók nyomába eredt. Egy példa arra, hogy hogyan próbálkoznak pénzhez jutni a trükkös csatornatisztítók, akik szinte mindig iskolákat, irodákat, üzleteket, benzinkutakat vesznek célba. Gyakran azt a látszatot keltik, mintha megrendelt munkáról lenne szó. Valami keveset dolgoznak is, de a számla irreálisan magas, a tisztességes ár nyolc-tízszeresét is elkérik.

A közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, pannon-víz logós, sötétzöld egyenruhában végzik. Ha valaki víznyelő- vagy csatornadugulást szeretne bejelenteni, akkor a 06-80/204-086-os telefonszámon éjjel-nappal megteheti ezt. A saját ingatlanjába, lakásába, bérleményébe pedig mindenki jól gondolja meg, hogy kit enged be! Hibabejelentésnél az „igazi csatornatisztítók” mindig a bejelentőt keresik, név és telefonszám alapján.

A rendőrség egyébként elfogott a közelmúltban egy 27 éves dunaföldvári férfit, akit az eddigi adatok alapján azzal gyanúsítanak, hogy április 27-én délután a győri Belváros több üzletébe csatornatisztítási munkálatok elvégzésére hivatkozva bement, és az ott dolgozóktól pénzt csalt ki. A terhelt a munkát nem végezte el, azonban megrendelőlapot és számlát állított ki a sértettek részére, akik azt gyanútlanul kifizették. Nem mindenki volt tehát olyan szerencsés, mint a fent idézett kávézó tulajdonosa. A nyomozók a férfi ruházatából a hamis számlákat lefoglalták és gyanúsítottként kihallgatták. A Győri Rendőrkapitányság további sértettek jelentkezését várja!

 

 

Kép és szöveg: Pannon-víz