![](https://www.gyorplusz.hu/wp-content/uploads/2021/10/szalloda-scaled.jpg)
Izgalmas szakmai programok várják az idei tanévben a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum diákjait, akik, többek között projektnapokon ismerkedhetnek meg a választott foglalkozásukkal.
A szakképzésben tanulók az iskola partnereinél kezdték meg a gyakorlati képzésüket, a technikus osztályok pedig a projektnapok kihívásaiba kóstoltak bele, időnként szó szerint.
![](https://www.gyorplusz.hu/wp-content/uploads/2021/10/froccs.jpg)
A turisztikai és a vendéglátós osztályok a Megyerikumok sorába tartozó Fröccs témáját járták körbe. Felkeresték a városban azokat a helyszíneket, amelyek a fröccshöz kapcsolódnak, összefüggésbe hozhatók készítésével.
A végzős diákok pedig a pannonhalmi borvidék egyik pincészetének szüretén ismerkedtek a borkészítés fázisaival az első lépésektől kezdve. Fehér szőlőt szedtek, összebarátkoztak az ott dolgozó emberekkel, megismerték a borokat, a munkaeszközöket és a használatukat.
![](https://www.gyorplusz.hu/wp-content/uploads/2021/10/szuret2-1-700x933.jpg)
Szállodaismeret órán pedig Gyirmóton, a közelmúltban nyílt hotelbe látogattak el a tanulók. „Érdekes volt látni a hotelnyitás utáni simításokat, feladatokat. Megtudtuk, hogy a stadion füvét és a szálloda medencéjét termálvízzel fűtik, belestünk a konyhára és a szobákba is. Reméljük a nyári gyakorlaton még közelebbről megismerhetjük a hotel működését!” – hangsúlyozták a diákok.
![](https://www.gyorplusz.hu/wp-content/uploads/2021/10/Bp-700x525.jpeg)
A turisztikai szervező csoport egy budapesti kirándulás forgatókönyvét állította össze, az idegenvezetőnek tanuló fiatalok pedig felkeresték ezeket a nevezetességeket. Hazatérve látogatás tettek a Loyolai Szent Ignác templomban, ahol Miksa testvér beszélt nekik a jezsuita és a bencés rend történetéről.
Ezek a programok nagy segítséget jelentenek az év végi vizsgákhoz, gyakorlati feladatokhoz.