Nyárra már megszépül a gyirmóti stadion egy része

Győr+
2015.05.16. 10:00

Épül-szépül és már látványos szakaszához érkezett a gyirmóti stadion építkezése. Az utóbbi években a csapat, a Gyirmót FC körülményei is javultak, megkezdődött a stadion, illetve a körülötte lévő létesítmények felújítása.

Ráadásul a kék-sárgák meg is érdemlik a méltó stadiont, hiszen van arra esély, hogy a Győr melletti klub az első osztályban szerepel a 2015/2016-os NB I-es kiírásban. Az NB II-es bajnokság tabelláján ugyanis a második helyen tanyáznak a Sisa-legények, azaz biztos feljutó helyen. A fejlesztések költsége 900 millió forintra rúg – árulta el Margitai Zoltán klubigazgató megkeresésünkre. Ennek 70 százaléka TAO-s pénz, 30 százaléka pedig önrész, amelyet a tulajdonosok fedeznek.

 

 

Az építkezés jelenlegi fázisában a lelátókat újítják fel, illetve a stadionhoz tartozó épületek, öltözők, irodák rendbehozatalát fejezik be. Ez mellett pedig új parkolót alakítanak ki, illetve a környező utak, járdák is megújulnak. Ezeket június végére be is fejezik. Ám nem állnak meg – árulta el Margitai Zoltán, ugyanis évekre előre vannak már terveik, min kell még fejleszteni.

 

 

Fotó: O.Jakócs Péter