Kiállítással ünnepelnek a rajztanárok

Győr+
2015.05.15. 09:37

Tíz éves az Art 9000, az Alkotó Rajtanárok Társasága. A jubileum alkalmából kiállítással ünnepelnek, a megnyitó csütörtökön este volt a Múzeumházban.

Gasparek Ildikó, az ART 9000 elnöke a megnyitón felidézte, amikor egy évtizeddel ezelőtt egy kirándulásból hazatérve határozták el a rajztanár kollégák, hogy megmutatják az alkotás, az együtt dolgozás eredményeként létrejött műveiket a nagyközönségnek.

 

 

Az elhatározást tett követte, egyesületet alapítottak és megrendezték az első közös kiállítást a megyeháza aulájában. Az elnök asszony szerint azóta érettebbek, tapasztaltabbak lettek, de ugyanolyan nagy energiával, lendülettel dolgoznak, mint annak idején.

 

 

Az eltelt években számos kiállításon mutatták be műveiket, itthon és a határon túl is. Állandó kiállító helyük a Hotel Konferencia, ahol folyamatosan láthatók a társaság tagjainak művei. Idén ötödik alkalommal rendezték meg a hatalmas érdeklődésre számot tartó Téli Tárlatot. A rendezvény célja, hogy a Győrben élő, a városhoz kötődő művészeknek bemutatkozási lehetőséget teremtsenek.

 

 

A kiállításokon túl a civil szervezet nyári táborokat, workshopokat, múzeumpedagógia programokat szervez diákok számára.

 

 

Borbély Károly, főiskolai docens köszöntőjében kiemelte, az alkotó ember már kora gyermekkortól tudja mit akar az élettől, benne van a génjeiben, hogy ne öncélúan alkosson, hanem megossza, átadja tudását. A jelenlévők is életfogytig fejlesztik tudásukat az alkotásban, miközben a megszerzett ismereteiket tovább adják. Borbély Károly hangsúlyozta, a kiállítást végig nézve, azt tapasztalta, hogy az alkotó rajztanárok a tíz év alatt, folyamatos fejlődésen estek át, mindegyikükben ott van a művészi alázat, a mesterség tisztelete, a munka mívessége.

 

 

A kiállítók: Dubi Árpád, Joó István, Kostelec Éva, Kutasi Károly, Lappints Csaba, Milu Milanovich Ildikó, Peresztegi Erika, Priskinné Tuller Marianna, Szilágyi Jéger Teréz, Tanai Guzorán Anna és Vitáris József.

 

 

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor