Mindenkinek van egy álma

Győr+
2015.05.17. 13:13

Az első Győri Börze június 7-én, vasárnap 9 órától nyitja kapuit a Duna Center 2600 négyzetméteres csarnokában. A szervező az az Antikexpo Kft., amelyik tizenhetedik éve rendezi meg a Győri Régiségvásárt.

Németh István, a cég ügyvezető igazgatója szerint az embereknek igényük van a találkozókra, a tartalmas időtöltésre. Ezért a Régiségvásárok keretein túllépve szeretnének szélesebb rétegeket megszólítani. A Győri Börzére kiállítókat és látogatókat egyaránt várnak.

Németh István azt hangsúlyozta, hogy többféle börze is lesz ezen a vásárnapon egy fedél alatt. Egyrészt bemutatkozhatnak a gyűjtők, legyen az régiség, numizmatika, filatélia, könyv, játék, ásvány vagy óra.

Másrész lesz ötlet börze, ide az újítókat, a technikai érdekességeket, a kézműves alkotásokat, a 3D technológiával készülő tárgyakat, valamit az egészséges életmódhoz, a táplálkozáshoz kapcsolódó tippeket hívják. A modell-és makett börze kínálata a vasúttól a drónokig terjed majd.

A kortárs művészek kiállítása a győri és a Győr környéki művészeknek kínál bemutatkozási lehetőséget, többek között láthatjuk Csermák Zsuzska, Dubi Árpád, Farkas Zsuzsa, Farkas Vajk, Kurcsis László, Németh Hajnal Aurora, Papp-Farkas Éva, Papp Norbert, Szabadvári Attila, Szabó Gergely és Szarka Fedor Guido alkotásait.

Az érdeklődők különféle gyűjteményeket is megtekinthetnek, például bagoly, gyűszű, rádió és japán képek gyűjteményt.

Németh István a programok sorában említette, hogy lesz kerekasztal beszélgetés politikus, művész, mecénás, és médiaszakember között.

Izgalmas ígérkezik az az árverés is, ahol száz forinttól indul a tárgyak licitje.

 

A gyerekeket, családokat játékok vására és csereberéje fogadja. Fél áron vásárolhatják meg belépőjüket, akik jó állapotú játékot visznek magukkal, amit felajánlanak a Győri Anya-Csecsemő és Gyermekotthon számára.

Meghívottaink között szerepelnek, iskolák, óvodák, egyesületek, nagycsaládosok is.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor