‘Képzeld el, nagyon szép a környezet!’ – Gyerekszáj videóval

Győr+
2015.05.19. 14:32

Virágültetéssel ünnepelték a Sün Balázs Óvodában a Madarak és Fák napját tegnap, s a gyerekek meséltek nekünk madárszotyiról és anya növényeiről is. Nézze meg videónkat!

A Madarak és Fák napja „nagy” program a Sün Balázs Óvodában, amit mindenki izgalommal vár. Az óvónők sokat beszélgetnek a gyerekekkel a növényekről és az állatokról: hogy tudunk rájuk vigyázni, miért szeretjük őket, miért fontosak, miért van rájuk szükség.

 

 

A gyerekekben rengeteg kérdés merül fel, s az óvodában vallják, a tapasztalás a legjobb tanítómester: minden csoportnak van egy kis része az udvaron, ahol kertészkedhetnek. Ide, a Madarak és Fák Napja alkalmából minden évben saját kezűleg friss virágpalántákat ültetnek a gyerekek. Kitűzik mellé az óvodában használt jelüket s tudják, hogy melyik az a növény amiről gondoskodniuk kell. Minden nap kimehetnek a „kis kertészek” megnézni, ápolni, öntözgetni a virágukat. Így észrevétlenül megtanulják a munka jellegű feladatokat, a gondoskodást és a felelősségvállalást, s amikor a nyári szünet után visszatérnek az oviba az apróságok, nagyon örülnek a „nagyra” nőtt növényüknek, borzasztóan büszkék magukra és a virágukra.

Természetesen a környezettudatos nevelés nem csak egy napon valósul meg a Sün Balázs óvodában, hanem folyamatosan lehetőséget biztosítanak a gyermekek számára a felfedezés, a világra való rácsodálkozás örömére.

 

 

 

Fehér Zsuzsa