Megvannak a Kisalföld Vágta első nevezői

Győr+
2015.05.23. 15:25

Két hét múlva, június 5–7-ig rendezik a gyirmóti Rodeo Ranchen a Nemzeti Vágta hivatalos előfutamát, a Kisalföld Vágtát, melyen idén a versenyek mellett előtérbe kerül a jótékonyság és a szórakozás.

 

 

A hatodik Kisalföld Vágta előkészületei már javában folynak, s érkeznek a nevezések, például a tavalyi győztes, vagyis Győrújfalu ismét részt vesz a versenyen. A szervező, Tóth Szilárd elmondta, június 5-én, pénteken négy órától várják a versenyzőket, akik szabadon edzhetnek a pályán, 20 órától pedig a lovasoknak és az érdeklődőknek nyitóbulit tart a Jolly Joker együttes.

A hagyományoknak megfelelően, szombaton western versenyszámokkal várják az érdeklődőket, lesz gyorsasági és akadályverseny, lovas-show kaszkadőr elemekkel, majd zenés buli szintén a Jolly Joker együttessel. A westernversenyek nevezési díjának felét pedig felajánlják a 13 éves Molnár Leventének, aki súlyos szívbetegséggel született, ennek következtében oxigénhiányos állapotba került, valamint a lovas bálon is gyűjtenek a fiú gyógykezelésére.

Vasárnap a hagyományőrző versenyszámok kerülnek előtérbe, 14 órától pedig kezdődnek a hivatalos versenyfutamok. A döntő este 19 órakor rajtol, amikor eldől, kik képviselik a régiót a Nemzeti Vágtán. Ezután kezdődik a csikósvágta, melynek egyetlen szabálya, hogy nincs szabály, a lovasok szőrén ülve vágtatnak majd a cél felé.

Vasárnap este aztán újra a zenéé lesz a főszerep, idén is megrendezik a Kisalföld Sztárja zenés tehetségkutató versenyt, melyre énekesek, együttesek és zenészek jelentkezését várják életkortól függetlenül.

A futamokra folyamatosan várják a nevezéseket, a tehetségkutatóra pedig június 2-ig lehet jelentkezni az [email protected] e-mail címen.



 

A Kisalföld Vágta eddigi nevezői:

1. Győr-Gyirmót / Horváth András – Mafla Manci májsárga, 8 éves, appaloosa félvér kanca.

2. Nyúl / Bán Dóra – Kalevala Szemtelen fekete, 10 éves, magyar félvér kanca.

3. Győrújbarát / Domonkos Virág – Móni Honey pej, 10 éves, quarter félvér kanca.

4. Győrújfalu / Kropf Laura – Jazíra 7 éves, párducpettyes, appaloosa félvér kanca.

5. Ravazd / Halász Petra – Infernó 8 éves pej, quarter félvér, herélt.

6. Mosonmagyaróvár / Nagy Nicole – Avatar 11 éves, sárga, magyar félvér, herélt.

7. Kóny / Koczor József – Szonjador 5 éves pej, magyar félvér kanca.