Írországból is erősíti turizmusát Győr

Győr+
2015.05.27. 09:20

A Könnyező Szűzanya kegykép apropóján a vallási turizmus a legjelentősebb Írországból, de Győr a városban rejlő egyéb lehetőségeket is bemutatta a dublini magyar nagykövetségen…

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester vezetésével járt a közelmúltban városi delegáció az ír fővárosban. Az önkormányzat és a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár képviselői a nagykövetségen tartott programsorozat alkalmával a győri kulturális, szakrális és turisztikai lehetőségeket mutatta be az idegenforgalmi szakembereknek. A jelenlévők nem csak előadásokat hallhattak Győrről, de egy fotókiállításnak köszönhetően városunk szépségeit is megismerhették.

 

 

A tárlaton lapunk két kollégájának, O. Jakócs Péternek és Marcali Gábornak, valamint Szabó Bélának a munkái voltak láthatóak. Kultúránkból Baranyai Anna és Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művészei, valamint a Serény Magyarok népzenei együttes adott ízelítőt.

 

 

„Városunk és Írország között a legjelentősebb kapcsot a Könnyező Szűzanya kegykép jelenti, amelyet Walter Lynch ír püspök hozott magával a katolikusok üldöztetése idején, és amely 1697. március 17-én, Szent Patrik, Írország védőszentjének ünnepén vérrel könnyezett. Látogatásunk célja az volt, hogy bemutassuk további értékeinket, és a szakrális kapocsra építve új lehetőségeket is nyissunk az Írországból érkező turizmus számára.” – fogalmazott lapunknak dr. Somogyi Tivadar.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter