Atlétika körkép

Győr+
2015.05.28. 10:00

Nem pihennek a Győri Atlétikai Club atlétái, javában zajlik a versenyidényük. A viadalokról pedig szépen hozzák az eredményeket, így van mire büszkének lenni a GYAC-nál.

Bálint Barnabás harmadik Budapesten

Május 22-én rendezték Budapest Nyílt Gyermekversenyét, ahol a GYAC atlétái kiváló eredményekkel képviselték a klubbot. A versenyen a nagy esőzés ellenére minden versenyszámban közel 50 induló volt. A győriek 16 fővel vettek részt az eseményen, ahol nem csak az ország különböző pontjairól, hanem még külföldről is érkeztek versenyzők. A megrendezett versenyszámok közül atlétáink 60 m, távolugrás, kislabda hajítás, 300 m és 600 méteren méretették meg magukat. A legjobban Bálint Barnabás szerepelt, aki a 11-12 éves korosztályban 600 méteren a 3. helyet szerezte meg. Barnabás szorgalmasan és mindig lelkesen jár az edzésekre, tehetségét már többször is bizonyította.

 

 

További indulóink: Nagy Georgina, Varga Jázmin, Szabó Nóra, Somogyi-Bakos Dorka, Vass Anna, Balogh Viktória, Bóna Zoé, Dászkál Bence, Dalmai Márton, Bóna Szilárd, Henye Attila, Simon Péter, Pataki Nimród, Kaczur Balázs, Pintér-Horváth Mátyás.

 

Hat győri csapat, két érem a Serdülő és Ifjúsági Ügyességi Országos Csapatbajnokságon

A serdülő fiúk mindkét új szakágban bronzéremmel gazdagították a győri atlétikai eredmények listáját. Az egyik a Németh Gyöngyi által vezetett gerelyhajítók csapata: Mátés István, Gudricza Dominik, Virág Antal, Pető Balázs alkotta, a másik pedig súlylökőink ötös csapata: Luka Ádám, Balogh Róbert, Szabó Dominik, Varga Richárd, Virág Antal. Súlylökők edzője: Kiss Dániel.

 

 

Sajnos a dobogóról lemaradva negyedik helyen végeztek 2017-es EYOF korosztályú serdülő lányaink, akik 300 méteres gátfutásban mutattak nagyszerű teljesítményt. A csapat tagjai: Fülöp Dorka, Tolnay Borbála, Tóth Virág és Lendvai Luca. Edzőik: Búza László és Farkas Roland. Ugyanebben a versenyszámban szintén az ő tanítványaik alkotta „B” csapatunk az ötödik helyen végzett, Fekete Fanni- Erdélyi Katinka- Gulyás Luca- Bauer Hanna összeállításban.

Ötödik lett még Kiss Dániel másik csapata, Samu Máté- Weisz Mátyás- Schwendtner Erik- Csikász Andor összeállítás.

 

 

A főkent futószámokban jeleskedő serdülő lányok gerelyhajításban is kipróbálták magukat, ahol a 11. helyet szerezték meg. A csapat tagjai: Fábián Orsolya, Fülöp Dorka, Gulyás Luca, Szakács Adél.

 

Ezüstérem a felnőttek között a Váltó Országos Bajnokságon

Ismét atlétikai siker született, ugyanis a Győri Atlétikai Club 4×800 méteres váltója a felnőtt mezőnyben a második helyet szerezte meg. A csapat fiatalokból állt össze, ugyanis még egyik versenyzők sem érte el ezt a korosztályt. A Kószás Kriszta- Kozák Rebeka- Erdélyi Katinka- Takács Eliza összetételű csapat edzője Búza László és Farkas Roland vezetőedző. A csapat időeredménye is kiemelendő, a 3200 méteres távot 9:18,95-ös idővel teljesítették. A lányok határozott célja, hogy jövőre övék legyen ezen a távon a Felnőtt Magyar Bajnoki cím.

 

 

Még további három győri váltó indult. A serdülő mezőnyben nagyszerűen teljesített a 2001-es, első éves serdülőkből összeállt 4×300-as váltó, melynek tagjai Fekete Fanni, Fülöp Dorka, Tolnay Borbála és Tóth Virág. A lányok futamgyőzelemmel összesítésben a hetedik helyet szerezték meg, 3:03,10-es idővel. Ezzel a váltóval jövőre, idősebb serdülőkként akár dobogóra is állhatnak fiataljaink. Ugyanezen összeállításban 13. helyen végeztek a 4×100 méteres váltófutásban. Edzőjük: Farkas Roland.

 

 

Hetedik helyen végzett a junior fiúk mezőnyében a Károlyi Dániel, Magassy Máté, Grósz Benedek, Eisenberg Andor alkotta csapat, akik szépen helytálltak ebben az erős mezőnyben. A csapattagok edzője Petrahn Barbara és Búza László.

 

 

Fotó: Takács Péter