Ismét csatornabúvárok dolgoznak a Kossuth utcában

Győr+
2015.05.31. 17:00

Ezen a szakaszon a búvárok hetek óta tisztítják a szennyvízcsatornát, óránként fordulnak a hatalmas szippantókocsik, május közepétől pedig a „betonlövők” is munkához láttak. Tavaly az Erkel Ferenc utcai csomóponttól a Jakobinus utcáig 270 méteres szakaszon újult meg a csatorna, most további 200 métert haladunk, egészen a Városház közig – kalauzol minket a helyszínen Zalka Csaba, a Pannon-Víz Zrt. Győri Szennyvízágazatának vezetője.

A mélyben hetek óta napi tizenkét órán át folyik a munka. Első fázisban a szakembereknek el kellett terelniük az itt folyó szennyvizet – csak így lehet eredményesen dolgozni. A Kossuth utcai csatorna szennyvize jelenleg a felszínen kígyózó ideiglenes csővezetéken jut el a Bercsényi ligetbe egy dízelmotoros ideiglenes szennyvízátemelő segítségével.

Mára a búvárok már eltávolították az évtizedek alatt a csatorna falára rögzült lerakódásokat és fellazult részeket. A téglacsatorna falának apróbb repedéseit kijavítják, majd az alagút felső boltozatát betonacél hálóval, speciális betonozási technológiával erősítettük meg – ehhez kellenek a betonlövők. Az alsó részre pedig többrétegű speciális korrózióálló bevonat került. A csatorna-felújítási munkával előreláthatólag július közepére végzünk.

 


Víznyelő dugulások

Győrben hatezer víznyelőt üzemeltet a Pannon-Víz Zrt. – ezek leginkább a belső városrészekben találhatók. Ha valahol olvasóink olyan víznyelőt látnak, ami nem nyeli el a vizet, azt a +36-80/20-40-86-os ingyenesen hívható zöld számon éjjel-nappal bejelenthetik. A víznyelő-dugulások túlnyomó része egy-két perc alatt elhárítható – csak szabaddá kell tenni a rácsokat, hogy működni tudjon a vízelvezetés. Köszönjük együttműködésüket!