Önkénteseket keresnek Karitász táborba

Győr+
2015.06.01. 10:22

A Katolikus Karitász – Caritas Hungarica ingyenes tábort szervez önkéntesei és munkatársai részére.

A tábor célja a Karitász-munkában részt vevő önkéntesek ismereteinek bővítése, tapasztalatcseréje az ország más területén élő munkatársakkal; a Karitász szeretetszolgálati tevékenységének hatékonyabbá tétele. A tábor időpontja és helyszíne: augusztus 3-7. (hétfőtől péntekig), Domaszék, Zöldfás Lelkigyakorlatos Ház (Szegedtől 10km-re). A résztvevők 3-4 ágyas, egyszerűen berendezett szobákban, illetve faházakban lesznek elszállásolva.

A táborban a résztvevők a Karitász-munkához kapcsolódó előadásokat hallgathatnak meg, kiscsoportos beszélgetésben oszthatják meg egymással gondolataikat, kérdéseiket, tapasztalataikat. A szakmai fejlődést célzó tevékenységek mellett lelki programok (szentmise, elmélkedés), kézműves foglalkozások, közösségi játékok, éneklés és filmvetítés színesíti majd a tábori napirendet.

A táborba olyan 20 – 65 év közötti jelentkezőket várunk, akik előző évi táborainkban nem vettek részt, legalább fél éve végeznek önkéntes tevékenységet (vagy munkatársak) a Karitásznál; vállalják, hogy a teljes táborban részt vesznek; és azt követően legalább egy évig önkéntes munkát végeznek egy Karitász csoportban.

A jelentkezés módja:

Kitöltött jelentkezési lap* és plébánosi/Karitász csoportvezetői ajánlás elküldése a Győri Egyházmegyei Karitász címére (9027 Győr, Kandó Kálmán u. 10.)

A jelentkezési lapok beérkezésének határideje: 2015. június 10.

A táborban való részvétel a Győri Egyházmegye önkénteseinek ingyenes. A táborral kapcsolatos költségeket Karitász-központunk saját forrásából biztosítja.

A tábor ideje alatt a szervezők szállást, napi háromszori étkezést biztosítanak. A helyszínre történő utazás költségei Győrig a résztvevőt terhelik, onnét együtt utazást az Egyházmegyei Karitász biztosítja.