Motoros parkolók a belvárosban

Győr+
2015.06.02. 11:06

Összesen hat helyszínen alakítanak ki a motorok, robogók számára parkolóhelyeket a városközpontban.

„A közelmúltban kiemelt festést kaptak a mozgássérültek számára fenntartott parkolók, amelynek rendkívül pozitív a fogadtatása, ráadásul a szabálytalan parkolások is visszaszorultak a figyelemfelkeltő felfestés hatására.” – fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester, aki egy újabb belvárosi parkolási újítást is bemutatott. „Sokszor fordul elő, hogy a fizetős parkolóhelyeken – egyébként szabályosan – motorosok állnak meg. A nyári időszakban egyre többen használják motorjaikat, robogóikat, ezért aktuális különösen is azoknak a motoros parkolóhelyeknek a bevezetése, amelyeket először a Belváros hat pontján hozunk létre.

 

 

Kérjük az autósokat, ne álljanak a motorkerékpárosoknak kijelölt megállóhelyekre, és kérjük a motorosokat, hogy lehetőség szerint a nekik kialakított parkolókat vegyék igénybe, ez az autósok és a motorosok javát is szolgálja.”

 

 

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzáfűzte, az új parkolókat olyan forgalom elől elzárt területeken hozzák létre, amelyek eddig nem voltak hasznosítva, vagyis a fejlesztés nem érinti a meglévő autós parkolóhelyeket. Az 1,5 méter szélességű motorparkoló helyeket jelzőtáblák és piktogramok jelzik majd, amelyeket összesen hat helyszínen alakítanak ki. Ilyen parkolók létesülnek az Aradi Vértanúk útja – Árpád út sarkán, az Árpád út – Baross utca sarkán, a Bajcsy-Zs. úton a posta előtt, a Czuczor G. utca – Árpád út sarkán, a Jókai utcában a Révai iskolánál és a Kiss János utca – Rákóczi utca sarkánál.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter