Csütörtökön kezdődik az Ünnepi Könyvhét Győrben

Győr+
2015.06.02. 17:17

A könyvhét a kultúra és a művelt győri emberek ünnepe - hangsúlyozta Rózsavölgyi László, az önkormányzat oktatási, kulturális, sport és turisztikai bizottságának elnöke az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

Rózsavölgyi László szerint valakit a könyvespolca alapján sokkal jobban meg lehet ismerni, mint a facebook profilján keresztül. Az elnök arra buzdít mindenkit, hogy ezekben a napokban könyveket olvasgassunk, facebook oldalak helyett.

 

 

Horváth Sándor Domonkos, a programszervező dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi tér igazgatója kiemelte, 2007 óta támogatja az önkormányzat a könyvheti eseményeket. Idén közel három millió forintból gazdálkodhattak, így színes, gazdag a programkínálat, író-olvasó találkozók, koncertek és gyermekműsorok is várják az érdeklődőket.

Horváth Sándor Domonkos elmondta, csütörtökön 11 órakor Győrben lesz a könyvhét vidéki országos megnyitója, amelyen köszöntőt mond Dragomán György József Attila-díjas író, valamint Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének az elnöke.

 

Az igazgató hangsúlyozta, a könyvtár kiadásában jelent meg Ferenczi Tamás: Tollvonások a győri német kisebbség életéből című kötete, amelyet most ismerhet meg a nagyközönség. A győri szerzők közül Szigethy Gábor: Időtörés című könyvét, Iván Csaba Jazztérkép című új kötetét mutatja be.

A Csónakos-szobornál felállított színpadon többek mellett a győri Cserefa együttes, a Misztrál, valamint az Apnoé zenekar koncertezik.

 

Grászli Bernadett, a Rómer Múzeum igazgatónője, Molnos Péter: Gróf Batthyány Gyula – Képek egy eltűnt világból című, a közelmúltban megjelent munkáját ajánlja a művészetbarát olvasók figyelmébe, a Batthyány kiállításhoz kapcsolódva. A szerző a kiállítás kurátora is egyben.

A 86. Ünnepi Könyvhét és a 14. Gyermek könyvnapok programjai csütörtöktől szombatig tartanak a Belvárosban. A könyvvásáron, a Baross úton 16 kiadó műveiből lehet válogatni naponta 10 és 18 óra között A dedikálásokra a könyvbemutatók, beszélgetések után kerül sor.

 

A részletes program a www.gyorikonyvtar.hu oldalon érhető el.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor