Megkezdődött a visszaszámlálás

Győr+
2015.06.03. 17:02

Már csak száz nap, vagyis a képen látható óra szerint pontosan 99 nap 23 óra és 59 perc volt hátra a szeptemberi maratoni kajak-kenu világbajnokságig.

Szerdán délelőtt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség képviselői, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a helyi szervezőbizottság, illetve a sportolók leplezték le azt az órát, amely mostantól egészen őszig mutatja majd, mennyit kell várni arra, hogy elkezdődjön a vb.

 

Fekete Dávid Győr alpolgármestere úgy fogalmazott, nagy öröm, hogy egy ilyen rangos esemény házigazdája lehet Győr. Szerencsére nem idegen a város számára a maratoni világbajnokság szervezése, hiszen már két sikeres vb-rendezésen van túl. Ezzel egyedülállóak vagyunk.

 

 

Minden idők legsikeresebb világbajnokságát akarják megszervezi városunkban, nem mellesleg szeretnék még közelebb hozni a nézőkhöz a maratoni versenyt, így olyan pályát alakítottak ki, ami sokkal látványosabb lesz szurkolói szemmel. Kadler Gusztáv, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke elmondta, sokkal rövidebb köröket fognak megtenni a versenyzők, pár percen belül visszaérnek a fordulóból a sportolók, így minden a nézők szeme előtt zajlik majd a rajttól a futószakaszon át a célig.

 

 

Az első főpróba, a nagyjából két héttel ezelőtti országos bajnokság jól sikerült. Akkor közel 2000 sportoló mérte össze tudását Győrben. A világbajnokságra már most 25 ország adta le a nevezését, ám ez a szám csak nőhet, mondta el Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetőedzője, hiszen sok országban a júliusi Európa-bajnokság még válogató lesz, így csak utána válnak véglegessé a válogatott keretek. Augusztusig pedig még lehet nevezni.

 

 

A maratoni táv koronázatlan királynője Csay Renáta is várja már, hogy újra vízre szállhasson győri világbajnokságon. Ő az egyik, abból az ötből, aki már biztos részvevője a vb-nek, miután tavalyi világbajnoki címeinek köszönhetően – egyesben, valamint Bara Alexandrával párosban is – védettséget élvezett, ezért elég volt egy-egy válogatót nyernie, és mindkét versenyszámban rajthoz állhat az EB-n és a VB-n is.

 

Fotó: O. Jakócs Péter