Nyeregbe, Kisalföld, a hétvégén vágtázunk!

Győr+
2015.06.05. 13:04

Ezen a hétvégén rajtol a Kisalföld Vágta, a Nemzeti Vágta hivatalos előfutama a gyirmóti Rodeo Ranch-en.

Rengeteg programmal várják a családokat a Kisalföld Vágta szervezői: június 5-én, pénteken érkeznek meg a lovasok, s rögtön egy, a versenyekre hangolódó mulatsággal kezdik a hétvégét. Szombaton a western programoké a főszerep, igazi vadnyugati hangulat várható a Rodeo Ranch-en cowboyokkal és cowgirlökkel. A régi marhapásztorok csordaterelési technikáit is felidézik játékosan, például a hordókerülési gyorsasági versennyel, amin minél rövidebb idő alatt kell három, egymástól húsz méterre lévő hordót az előírt módon megkerülni. Tóth Szilárd főszervező elmondta, a nagy tempó miatt igazi adrenalin-bomba ez a versenyszám, versenyzőnek és nézőnek egyaránt, látványos versenyre készülhetünk tehát. A programok nem csak a gyorsaságról, hanem az ügyességről is szólnak: a lovasoknak vizesárkon kell átgázolniuk, 5-6 méter magas dombra felugratniuk, majd lecsúszniuk, és hullámvölgyön átvágtatni, s lehetőleg száraz ruhában befejezni az izgalmas versenyt, amire ráadásul egy ketrecből rajtolnak a résztvevők. Este a hangulatot és az adrenalinszintet pedig az országosan ismert Rodeo Team fokozza 15 fős lovaskaszkadőr-bemutatójával: a westernshow-n a részt vevők mindenhol ülnek majd a lovon, csak ott nem, ahol az megszokott – ígérte Tóth Szilárd. Ezután jótékonysági lovasbálra várnak mindenkit, a talpalávalót a Jolly Joker együttes szolgáltatja.

Vasárnap aztán indulnak a hivatalos futamok, igazi lóversenyhangulatra számíthatnak a kilátogatók! Délelőtt a gyerekeket is játékra hívják a szervezők, a falu ördöge versenyen rengeteg móka lesz, többek között zsákbanfutás és kengyelhajítás. A falvak pedig azért érkeznek, hogy megszerezzék az első helyet. Az elmúlt öt évben gyirmóton felkészített ló nyert, s a három évig veretlen Hédervárt tavaly tudta csak legyőzni Győrújfalu. Hogy vajon ki lesz az idei befutó, az 19 órakor kiderül a döntőn, az első három helyezett pedig továbbjut a fővárosi Nemzeti Vágtára. Ugyan a műsor nem tartalmazza, de a döntő után a Rodeo Team bemutatja azt a produkcióját, amivel hatalmas sikert aratott tavaly a Papp László Sportarénában megrendezett Uniqa Lovas Világkupán. Ezt követően pedig kezdetét veszi a Kisalföld Sztárja zenés tehetségkutató verseny, ahol korábban például a Fiesta együttes énekesnőjét, Kocsis Renátát is felfedezték.

A rendezvényen a Győri Állatmenhely is részt vesz. A főszervező bízik benne, hogy sok kutya és macska talál majd gazdára a Kisalföld Vágtán.

A részletes programot ide kattintva olvashatja.

 

Fotó: Marcali Gábor