Dalra fakadt a város

Győr+
2015.06.13. 23:01

Elfoglalták a győriek és a városba érkező vendégek a megújult Dunakapu teret. Dalra fakadt a város.

Négy évvel ezelőtt merült fel az ötlet, hogy a folyamatosan fejlődő belvároshoz képest kissé méltatlanul elhanyagolt Dunakapu teret megújítsuk – emlékeztetett a nyárnyitó ünnepségem mondott köszöntőjében Borkai Zsolt polgármester. Hozzátette: mint minden nagyberuházás, ez is vitákat váltott ki, de biztos vagyok benne: ahogy a Széchenyi teret is nagyon megszerették a győriek, ez a tér is kedvencükké válik.

 

 

Utalt rá, hogy közösségi rendezvényteret alakítottak ki, s az alatta megépített mélygarázs enyhít a belvárosi parkolás gondjain.

A népszerű piac pedig visszatér kedvelt helyére.

A nyárnyitó nyitórendezvényen mindenkinek jó szórakozást, kellemes nyarat kívánt, majd elismeréseket adott át azoknak, akik sokat tettek a tér felújításáért.

 

 

A Győri Városháza Ezüst Emlékérmet vehetett át Kalmárné Nagy Katalin Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Városépítési osztályvezetője, Kassainé Kirchner Gabriella a West Hungária Bau Kft. létesítményfelelőse, Kádár Mihály az IN-GA Konzorcium vezető tervezője, Horváth Gergely a TSPC Kft. vezető műszaki ellenőre, Szabó Dezső a kivitelezést végző konzorcium vezetője, Merkó István a Strabag Kft. építésvezetője, Kopcsa Péter a Mozaik-Classic Kft. ügyvezető igazgatója, Gasztonyi Péter a Vill-Korr Hungária Kft. kiemelt elektromos létesítményfelelőse, Sümegi Zoltán a Vill-Korr Hungária Kft. villamos szerelésvezetője, valamint Neumann Zoltán a Kultúrmérnök Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

Ezt követően A dal című műsor szereplőivel sok ezer ember énekelt együtt.

 

Fotó: Marcali Gábor