„Táncolj és mosolyogj!”

Győr+
2015.06.15. 11:26

A címben szereplő mottóval rendezi meg a Győri Balett a ma kezdődő és egészen vasárnapig tartó Magyar Táncfesztivált.

Újra a tánc fővárosává válik Győr, hiszen a Győri Balett 11. alkalommal rendezi meg a Magyar Táncfesztivált, melyen a hazai táncművészet szinte teljes palettája felvonul. A seregszemle fókuszában ezúttal a gyermekdarabok állnak, az esemény keretében rendezik meg az 1. Magyar Gyermek Táncfesztivált, melynek előadásai a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban lesznek.

A fesztivál fő helyszínén a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán a vezető hazai társulatok mutatkoznak be premier darabjukkal, vagy legnépszerűbb előadásukkal. A nyitónapi gálán idén klasszikus együttesek modern repertoárját láthatja majd a közönség a Győri Balett Uneven (Kizökkent) című premier előadása mellett. A kísérletező kamaradaraboknak továbbra is a teátrum Kisfaludy terme ad otthont. A fesztivál az előző évhez hasonlóan szabadtéri ingyenes programokat is kínál a II. János Pál téren, ahol tömegeket vonzó, könnyedebb táncelőadások lesznek láthatóak. Társműfajként jelenik meg a programban a kísérletező, és rövid idő alatt népszerűvé vált Recirquel Újcirkusz Társulat, amely előadásaiban a táncművészet kifejező erejére is támaszkodik. A Táncoló Filmkockák sorozat pedig a műfaj népszerű és igényes, filmvásznon is megjelenő stílusteremtő nagy korszakait mutatja majd be. A rendezvényhez kapcsolódó szakmai fórum idén a Nemzeti Táncprogram végső formába öntéséhez járul hozzá a Magyar Művészeti Akadémia égisze alatt.

A fesztivál idején Pysar Yuri ukrán festőművész Piano című kiállítását tekinthetik meg a nézők a Győri Nemzeti Színház csillárszintjén.

 

A fesztivál részletes programját ITT találják.

 

Képünk illusztráció.

Fotó: Marcali Gábor