Látványos várjátszótér épül Adyvárosban

Győr+
2015.06.16. 10:25

Egyedi elemekből álló várjátszótér épül az adyvárosi I-es számú tó melletti szánkózó dombon. A mintegy 50 millió forint értékű beruházás munkálatai a napokban kezdődnek el, és várhatóan augusztus elején fejeződnek be.

Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője és Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója közösen jelentették be a plázával szemben lévő tó közelében található dombnál, hogy augusztus elejéig játszótér épül a helyszínen. Az alpolgármester rámutatott, a most induló fejlesztés annak a programnak a következő állomása, amely azután kezdődött, hogy 2010 őszén önkormányzati képviselő lett. Emlékeztetett, a terület korábban elhanyagolt volt, a vizet benőtte a nád, az aszfalt burkolata töredezett volt, és mindössze négy pihenőpad állt az itt élők rendelkezésére. Ezzel ellentétben ma egy szépen rendezett tó fogadja az erre járókat, amelybe vízimadarakat telepítettek, kialakítottak egy szép parkot, és kihelyeztek harminc padot is.

 

 

Az alpolgármester a mostani beruházás helyszínéül szolgáló dombbal kapcsolatban elmondta, korábban is volt itt két nagy méretű csúszda, de most egy igazi játszóvárat, egész erődrendszert építenek a területre. A dombtetőn állnak majd a vár felső bástyái. A magaslatról a lépcső mellett mászóhálón és több fedett, illetve nyitott csúszdán lehet majd megközelíteni az alsó bástyát, ahol további tornyok és létrák várják a gyermekeket.

Ezzel párhuzamosan a domb környezete is megújul. A Győr-Szol Zrt. koordinálásában a korábbi tóparti környezetszépítő beruházásokkal összhangban térkővel burkolt járdát alakítanak ki, újra cserélik a régi padokat és új hulladékgyűjtő edényeket is kihelyeznek. Felfrissül a környék növényvilága is, és egy ivókutat is telepítenek a helyszínre.

 

 

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az útkezelő szervezettel való együttműködésnek köszönhetően a Szauter utcai zajvédő fal is tovább épül a sarki bevásárlóközpontig. Ezzel csökken a játszótér és az Ifjúság körúti lakásokat érintő zaj szintje. A domb egyébként reflektoros megvilágítást is kap és köztéri kamerák is kikerülnek.

 

Fotó: Marcali Gábor