Két új ovifoci pálya épült Győrben

Győr+
2015.06.18. 13:33

A Kiskúti és a Bisinger óvodában is megépült a pálya, amelyek a legifjabb korosztály mozgáslehetőségeit bővítik…

A győri önkormányzat az Ovi-Foci Alapítványhoz benyújtott sikeres pályázata révén a Bisinger Óvodában és a Gyárvárosi Óvoda Kiskúti Tagóvodájában is megvalósult a kifejezetten óvodás korosztály számára összeállított Ovi-Foci Program. A Programmal lehetőség nyílik arra, hogy a 6-szor 12 méter nagyságú műfüves multifunkcionális sportpályán biztosítsák a kisgyermekek számára elengedhetetlen napi mozgást.

 

 

„Nagy lépés kis cipőben! – áll a pálya oldalán, és ez a mondat valóban jól tükrözi a lényeget, hiszen a program lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek számos sportággal megismerkedhessenek, mindennap mozogjanak, egészségesen éljenek, és esetleg később komolyabban is elköteleződjenek a sport irányába. – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester a Kiskúti Óvodában. Kalmár Ákos a terület önkormányzati képviselője hozzátette, Győrben a versenysport mellett a szabadidősport lehetőségei is szélesek, amelynek alapjait már az óvodákban igyekeznek letenni. Ennek egyik építőeleme a most átadott műfüves pálya is.

 

 

A nap folyamán hasonló ünnepséget rendeztek a Bisinger úti óvodában, ahol dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője kiemelte, az önkormányzat szándéka, hogy minél több fiatal tudjon élni a lehetőséggel, ezért is örömteli az Ovi-Foci alapítvánnyal való gyümölcsöző együttműködés. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy a város szeretné, hogy ahol megoldható, minél több győri óvoda udvarán létesüljön ilyen sportpálya, ehhez kérte az alapítvány további segítségét is.

 

 

Takács Tímea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány munkatársa a beruházásokkal kapcsolatban kifejtette, országosan már mintegy 140 pálya jöhetett létre a programnak köszönhetően, és a következő időszakban további 85 létesülhet. Emlékeztetett arra, hogy az Aranycsapat legendás tagja, Buzánszky Jenő küldetésének tekintette, hogy a program minél több gyereknek teremtsen lehetőséget a sportolásra, és az alapítvány ezt a törekvést viszi tovább.

 

 

A két óvoda összes óvónője részt vett egy speciális képzésben, így a közel háromszáz gyermek sportág-specifikus oktatásához szükséges ismeretanyag az óvodák teljes apparátusa számára rendelkezésre áll. A programhoz az Önkormányzat óvodánként közel hárommillió forint fejlesztési támogatást biztosított, ami az összköltség harminc százalékát teszi ki, a költségek fennmaradó részét az Ovi–Foci Alapítvány biztosította. A Program összértéke óvodánként mintegy 10 millió forint.

 

 

Az átadott pályákért a két óvoda vezetője, Vadász Ilona Zsuzsanna és Pallós Erzsébet mondott köszönetet, a gyerekek pedig mindkét helyszínen sportos bemutatóval köszönték meg az elkészült pályákat.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter