Sikert sikerre halmozó atléták

Győr+
2015.06.19. 10:00

Hiába köszöntött be a nyári szünet, a Győri Atlétikai Club atlétái eddig sem, és ezután sem fognak pihenni, hiszen javában zajlik a versenyidényük. A viadalokról pedig szépen hozzák az eredményeket, így van mire büszkének lenni a GYAC-nál.

Felsorolni is hosszú idő kellene szerencsére, ha az érmek számát tekintjük. A teljesség igénye nélkül néhány kiemelt eredmény: két bajnoki cím és tíz egyéni csúcs az Ifjúsági és Junior Fedett Pályás Országos Bajnokságról, hat érem a Mezei Futó OB-ről, gerelyhajító-sikerek, két érem a Serdülő és Ifjúsági Ügyességi Országos Csapatbajnokságról, ezüstérem a felnőttek között a Váltó Országos Bajnokságon, bronzérem a MEFOB-ról, második és harmadik hely az Olimpiai Reménységek Versenyén, U18-as válogatott sikerek Trnavából, Kószás Kriszta ezüstje a Vidékbajnokságról, 8 érem a Kis-Balaton Bajnokságról, majd két első a Balaton Bajnokságról. A futók közül Kószás Kriszta, Sorok Klaudia, Veisz Adrienn, Lendvai Luca és Lendvai András emelkedett ki, míg a gerelyhajítóktól Gudricza Dominik és Mátés István.

 

 

A legutóbbi versenyen, a Budapest Openen ráadásul felnőtt győri válogatottnak is örülhettek a GYAC-osok. Hazai pályán idén először állt rajthoz a tanulmányait Amerikában folytató Zajovics Nóra, akinek a tét a Csapat Európa-bajnokságra való kiutazás volt, amit sikerült is kiharcolnia Nórának.

 

 

Az elkövetkező hetekben is több fontos eseményen vesz részt a szakosztály, ezen a hétvégén az ifjúsági korosztálynak lesz Országos Bajnoksága, majd a junior és utánpótlás korú atléták versenyezhetnek a bajnoki címekért. Őket júliusban a serdülők követik, majd az augusztusi felnőtt Országos Bajnokságra készülnek atléták. Ezeken a versenyeken a tét nem csak a bajnoki címek eldöntése, hanem az idei korosztályos világversenyekre (Ifjúsági Világbajnokság, Utánpótlás Európa Bajnokság, EYOF) kiírt szintek teljesítése is.

 

 

Fotó: Marcali Gábor