Megnyílt a piac a Dunakapu téren!

Győr+
2015.06.19. 10:04

A felújított Dunkapu tér nyárnyitó koncerttel egybekötött hivatalos átadása után a piac is otthont kap a megszépült területen. Ma, pénteken az árusok kitelepültek, és délután ötig várják portékáikkal a vásárlókat.

A Győr-Szol Zrt., mint a piacot működtető társaság pályázatot írt ki, melynek nyomán 21 vállalkozóval, őstermelővel kötöttek szerződést az árusításra, s közel húszan vállalták, hogy ott lesznek az első piacnapon.

 

 

A vásárlókat friss zöldséggel-gyümölccsel, mézzel, füstölt húsokkal, tésztával, szörpökkel, kézműves édességekkel, homoktövis, valamint tej- és erdei termékekkel, gombákkal várják a Dunakapu téren – a jövőben minden kedden és pénteken reggel 9 órától délután 5 óráig.

 

Borkai Zsolt polgármester az első piacnap kapcsán elmondta: az önkormányzat célja, hogy olyan, elsősorban termelői, őstermelői kör találjon otthonra – és szép számmal vevőre – a téren, amely a környéken termett zöldséget-gyümölcsöt, bio élelmiszert, kézműves, jó minőségű, akár különleges, egyedi terméket hoz a városba. A piac vissszaköltözésével élet költözik a térre, nem csak a nagyobb rendezvények alkalmával, hanem a hétköznapokon is, és remélhetőleg az évek során olyan látványossággá válik, amely egyrészt felkelti a győriek érdeklődését, másrészt a hozzánk érkező turisták számára is vonzerőt jelentenek

 

 

Sági Géza, a piacot működtető Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója mindehhez hozzátette: a szolgáltató minden feltételt megteremt, hogy a téren rendezett, egységes képet mutató termelői piac működjön. Az árusok számára térítésmenetesen rendelkezésre bocsát új, nyitott pavilonokat, lehetővé teszi a ki- és behajtást a piacnapokon, biztosítja azokat a technikai feltételeket, amelyek szükségesek a zavartalan működéshez. A mélygarázsban a vásárlók szabad parkolóhelyeket találnak, a jelenlegi, bevezető áron itt az autósok a felszíni parkolók tarifáinál olcsóbban várakozhatnak. Az induláskor meghatározott nyitvatartási idők és napok felülvizsgálatától, ha a vásárlók és árusok részéről felmerül a változtatás igénye, a szolgáltató nem zárkózik el, a cél, hogy a tervezett rendezvények és a vevők elvárásai egyaránt teljesüljenek.

 

 

Takács Sándor tejtermékeivel települ ki a térre, melyeket Banán, saját, családi gazdaságában állít elő.

Adalékmentes, mesterséges anyagok néküli, egészséges termékeket árulunk. Találnak nálunk a veők kefirt, natúr és íztesített joghurtot, tejfölt, túrót, körözöttet, valamint nagyon sokféle sajtot, a grillsajttól a füstöltön keresztül a paranyicáig. A termékeink mindenhol népszerűek, remélem, itt is jól fogynak majd. Jó ötletnek tartom, hogy adnak a szervezők az áruk szép megjelenésére, emellett a hangulatos tér vonzó lehet a vásárlóknak is. Eddig csak segítő hozzáállást tapasztaltam a részükről, bízom benne, hogy sikeres piacot tudunk közösen működtetni.

 

 

A Dunakapu téri piac péntektől tehát imét a győriek rendelkezésére áll, a remények szerint a termékek, az új parkolóhelyek és a megszépült környezet a Belvárosba vonzza a vásárlókat, ami a környező üzletek forgalmára is jótékonyan hathat.

 

Fotó: Marcali Gábor