Újra segítenek a motorosok

Győr+
2015.06.19. 15:50

A nyári időszakban egyre gyakoribbak az olyan balesetek, ahol a motorosok nem használnak megfelelő öltözetet, ezért sokkal súlyosabbak a sérüléseik. Városunkban a Győr és környéke Motorosok Baráti Köre és az országos mentőszolgálat hívta fel a figyelmet arra, hogy a kánikulában sem érdemes kockáztatni és minden estben húzzon védőruhát az, aki nagymotorra ül.

Győr környékén az elmúlt évben összesen 21 motoros baleset történt, idén néhány hét alatt már 6 alkalommal hívták a mentőket olyan helyszínre, ahol súlyosan megsérültek a motorosok. A győri motorosok adományokkal is segítenek, a legutóbbi nemzetközi találkozójukon több mint 600 ezer forintot gyűjtöttek össze a mentőszolgálatnak, amiből életmentő berendezéseket vásároltak.

 

A sérült nem használt védőruhát – a baleset szerencsére csak bemutató volt

 

Nyári időszakban sokan csak egy szál pólóban, strandpapucsban ülnek a motorra, ami nagyon veszélyes. Fogarasi Zoltán, az OMSZ megyei szervezetének vezető mentőtisztje hangsúlyozta, tudomásul kell venni, hogy a megfelelő védőöltözet nagyban védi a súrlódástól a motorost, előbb találkozik a ruha az út burkolatával is egy csomó erőt fel tud fogni. Nem beszélve, hogy vannak egyéb kiegészítő eszközök amik a különböző izületeket, térdet könyököt gerincoszlopot tudja védeni.

 

 

A legnagyobb győri motoros egyesület szigorúan megköveteli a tagoktól, hogy használjanak védőöltözetet. Győr környékén ez elmúlt hetekben 5 súlyos és egy halálos motoros baleset történt.

 

A Győr és környéke Motorosok Baráti Körének elnöke, “Kukori” a Győr+ Televíziónak elmondta, náluk mindenki használ védőöltözetet. “Igaz, hogy nem olcsó a protektoros ruha, illetve egy jó minőségű sisak, de azt gondolom megéri, mert itt gyakorlatilag maga a motoros a légzsák. Ütközés esetén nagyon sokat számít a ruha.”