Idén Bük a magyar dal főváros

Győr+
2015.06.23. 16:53

Idén a magyar dal napja szeptember 13-án,vasárnap lesz. Bük lesz a magyar dal fővárosa.

Bük városa nem csupán a helyi gyógyfürdőt vonja be a nagyszabású koncertfolyam lebonyolításába. A program regionális összefogással valósul meg, így az egész hétvégét betöltő rendezvényben a közeli Szombathely és Zsira is a fürdőváros partnere lesz.

A büki koncerteket a Gyógy- és Élménycentrum területén tartják. Délelőtt a Kolompos együttes, a Kakaó zenekar és a Tarisznyások együttes szórakoztatja a gyerekeket, majd helyi csoportok bemutatkozása következik. A délebédhez a Pannon cigányzenekar és tanítványai szolgáltatják a muzsikát, délután mintegy tucatnyi formáció váltja egymást a fürdő parkolójának színpadán. Fellép egyebek közt a Deák Bill Blues Band, Karácsony János és Somló Tamás, a Kowalsky meg a Vega és a Pál Utcai Fiúk. Az estet a 30Y zárja.

A városban egész nap közlekedő zenevonat fedélzetén amatőr zenekarok szolgáltatják a zenét, Bük, Zsira és Szombathely között a már hagyományos 30Y jelzésű busz szállítja a közönséget, amelynek utasterében koncertfotó-kiállítás nyílik.

A büki szervezők hagyományteremtő céllal hozzák létre rendezvényüket. Úgy tervezik, hogy ezentúl minden évben csatlakoznak a magyar dal napja mozgalomhoz, mert fontosnak tartják zenei értékeink megőrzését.