Razzia indult Adyvárosban

Győr+
2015.06.26. 18:02

Razzia indult péntek délután a Kodály Zoltán utcai Adyvárosi Rendőrség előtti területről: tíz rendőr a Közterület Felügyelet és az Arrabona Polgárőrség munkatársaival kiegészülve deríti fel a szabálysértőket. A mai ellenőrzés csak a kezdet, további akciókra számíthatunk Győr egész területén.

„A cél, hogy a lakosság biztonságban érezze magát a közterületeken is” – mutatott rá a razzia küldetésére Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros önkormányzati képviselője és hozzátette, a városrészben, illetve egész Győr területén alapvetően jó a közbiztonság, ám fontosnak tartja, hogy – a lakossági kéréseket figyelembe véve – még tovább javuljon a helyzet.

 

 

Ennek érdekében a rendőrség munkatársai a társszervekkel együtt ellenőrzik a városrészt.

„Egyre többször fog a lakosság razziákkal találkozni, ahol a rendőrök a közterület felügyelettel és a polgárőrséggel karöltve ellenőriznek az emberek szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében” – hangsúlyozta Váczi Attila városi rendőrkapitány és hozzátette, aki szabályt sért, annak számolnia kell annak következményeivel.

 

 

Balogh Attila, a Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat intézményvezető helyettese az ellenőrzés előtt kifejtette, a razzia során fokozott figyelem irányul többek között a szabálytalanul parkolókra, fellépnek a szabálysértő hajléktalanokkal és azokkal szemben, akik nem tartják tiszteletben a tiszta, kulturált környezetet.

 

 

Szvitek Norbert, az Arrabona Polgárőrség vezetője hozzátette, kiemelten ellenőrzik a játszótereket, és a jelenleg üresen álló iskolaudvarokat is.

 

 

„A kiemelt figyelem nem csak mára szól, visszatérő ellenőrzésekre lehet számítani Adyvárosban és Győr többi városrészében is” – hangsúlyozta végül Radnóti Ákos.

 

Fotó: Marcali Gábor