Megkezdődött a második heti tűzoltó tábor

Győr+
2015.06.30. 06:48

Megnyitotta kapuit a minden évben megrendezett tűzoltó tábor második turnusa Sáráspusztán.

 

A második héten 52 diák táborozik az igazgatóság által meghirdetett tűzoltó táborban. A tábor megnyitóján Sallai Péter tűzoltó ezredes, igazgató köszöntötte a gyerekeket. Örömét fejezte ki, hogy a második héten is szép számmal érkeztek hozzánk gyerekek, akiknek sorakozóján már most látszik, hogy tudják mi az alakiasság. Hasznos, de játékos időtöltést kívánt a gyerekeknek a táborozás idejére.

A gyerekek felügyeletét és programjait szervezők között nemcsak tűzoltó kollégák, hanem a Máltai Szeretetszolgálat és a Vízügyi Igazgatóság munkatársai is jelen lesznek a héten, úgyhogy a programok továbbra is változatosnak és érdekesnek ígérkeznek. A gyerekek megismerkedtek a tűzoltó szakfelszerelésekkel, kipróbálhatták a staféta tűzoltóverseny akadályait, a mentőkötél használatát, pihenésképpen kézműves foglalkozás, foci és pingpong verseny is várta a gyerekeket. Az első estére ismerkedési est és diszkó is szerepelt a programok között.

Tervezik a városháza tornyának meglátogatását, majd a győri tűzoltó laktanyát is megnézik, utána az élményfürdőbe mennek csúszdázni és pancsolni a gyerekek. A táborozók programjának szervezését és lebonyolítását a közösségi szolgálatát töltő két középiskolás is segíti majd.

Csütörtökön ezen a héten is szakmai nap következik, ahol a gyerekek játékos feladatok segítségével bemutathatják szüleiknek, hogy mit sikerült megismerniük a tábor ideje alatt a tűzoltók feladataiból.