Jakabos és Szabó a két legjobb magyar az összetett versenyben

Fergeteges győri szereplés a budapesti világkupán

Fotó: instagram/zsuzsubell
Győr+
2021.10.13. 12:04

Jakabos Zsuzsanna a legeredményesebb a magyar hölgyek között, Szabó Szebasztián három éremmel zárt, Megyesi Vanda országos csúcsokat döntött!

Október második hétvégéjén rendezték az FINA világkupa sorozatának soron következő állomását. Az eseménynek a fantasztikus Duna Aréna adott otthont, 33 nemzet több száz versenyzője állhatott rajtkőre a világ legkedveltebb uszodájában.

Világsztárokból nem volt hiány, minden versenyszám tömve volt olimpiai bajnokokkal, világbajnokokkal, olyan klasszisokkal szemben kellett helytállni, mint az ausztrál Emma McKeon vagy Milák Kristóf. Természetesen, a Győri Úszó SE is képviseltette magát, egyesületi és válogatott színekben egyaránt.

Ahogy azt az elmúlt hetekben megszokhattuk, Jakabos Zsuzsanna remek formát mutatott, 200 pillangón az aranyéremtől mindössze egy tizeddel elmaradva a második helyet szerezte meg, 400 méteres női vegyesúszásban szintén ezüstéremnek tapsolhatott a szép számú hazai publikum.

Szabó Szebasztián két bronzérmet (50 hát, 100 pillangó) és egy ezüstérmet (50 pillangó) szerzett, hátúszásban egyéni csúccsal!

Szabó Szebasztián. Fotó: AFP

Remekül szerepelt a győri egyesület kiugró utánpótlás tehetsége, Megyesi Vanda, aki valamennyi mellúszószámban új évjáratos rekordot ért el (50 mell, 100 mell, 200 mell)!

Sebestyén Dalma három számból indult és mindháromban a legjobb nyolc között végzett, 200 pillangón 4., 200 vegyesen 6., 400 vegyesen pedig az 5. helyet szerezte meg.

A világkupa az élversenyzők mellett sok fiatal győri úszónak lehetőséget adott a legmagasabb szinten való versenyzésre, mindegyikük nagyszerűen helytállt. Magyarország az éremtáblán a hatodik helyen zárt, a 13 medálból ötöt győriek gyűjtöttek. Az összetett versenyben Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián egyaránt a hetedik helyen állnak, ők jelenleg a legelőkelőbb helyen rangsorolt magyarok.

A Győri Úszó SE korosztályos versenyzői.

A világkupa sorozat következő állomása Dohában, október 21-23 között lesz.

Nyitóképünkön Jakabos Zsuzsanna és Sebestyén Dalma a tokiói olimpia előtt.

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #úszás |