Bemutatkozott Győr új rendőrkapitánya

Győr+
2015.07.02. 15:29

Június elsejétől Váczi Attila alezredes vezeti a Győri Rendőrkapitányságot. Az új kapitány csütörtökön sajtóreggelin mutatkozott be Csizmadia Gábor megyei főkapitány jelenlétében.

Váczi Attila régóta a rendőrség kötelékében dolgozik. 1992 novemberétől a rendőrség hivatásos állományának tagja, 1994-ig a Győri Rendőrkapitányság tiszthelyettes nyomozója, majd 1997-ig a Rendőrtiszti Főiskola nappali tagozatos hallgatója volt.

Első tiszti kinevezésemet követően 1997-től 2010-ig a főkapitányság bűnügyi osztály vagyonvédelmi szakterületén töltöttem be különböző beosztásokat, 2010-től mostanáig a felderítő osztályt vezettem – mondta el magáról. Egyetemi tanulmányait a napokban fejezte be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar rendészeti mestervezető szakán.

Kapitányságvezetői feladataim ellátása során fontosnak tartom, hogy a főkapitányság vezetése által kijelölt úton folytatni tudjuk munkánkat, s hogy a rendőri állomány a lehető legteljesebb képzésben részesülve és az elérhető legjobb feltételek között a legtöbbet tudja nyújtani Győr város polgárai szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében – jelölte meg céljait.

 

 

Elmondta, a lakosság mindinkább növekvő igénye, hogy a bűnös támadásokkal szemben hatásosabban biztosítsák védelmüket, a közbiztonság zavartalanságát, a köznyugalom fenntartását, a személy- és vagyonvédelmet, az emberi méltóság tiszteletben tartását. E feladatok megvalósításához, mind az állami szervek, mind pedig a magánbiztonság szereplőinek aktív együttműködése szükséges.

Elmondta azt is, a bűncselekmények megelőzése érdekében újragondolják a közterületi és bűnügyi szolgálatok szolgálatszervezését, és reagáló képességét. Ennek eredményeként növelni tudják a közterületi jelenlét óraszámát. Az önkormányzat továbbra is támogatja a járőrszolgálati tevékenységét Győr városában.

Kiemelt feladatként kezeljük városunk közlekedésbiztonságának helyzetét. Célunk a balesetek, és közlekedés biztonságát negatívan befolyásoló szabályszegések számának csökkentése – fogalmazott Győr rendőrkapitánya.

Beszélt arról is, hogy folytatják a polgárbarát rendőrség építését, melynek legfontosabb eleme az intézkedési kultúra. A rendőrök határozottan, de ugyanakkor udvariasan, kulturáltan, törvényesen és a megfelelő differenciáltsággal fognak intézkedni a polgárokkal szemben – ígérte Győr új rendőrkapitánya.

 

Koloszár Tamás

Fotó: Marcali Gábor