Pályázat az induló zenészeknek

Győr+
2015.07.07. 15:37

Induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítésére, turnék és fellépések, illetve ezek kommunikációjának megvalósítására írta ki az új évadra vonatkozó első pályázatát az NKA Cseh Tamás Program ideiglenes kollégiuma.

A Cseh Tamás Program első évének sikerei után újabb induló együttesek kapnak lehetőséget saját album, videóklip megjelentetésére és koncertek megvalósítására. Az ideiglenes kollégium pályázatának keretösszege 50 millió forint, amelyből pályázatonként 2 millió forint igényelhető – közölte a programiroda.

Az előző évhez képest újdonság, hogy a zenekarok koncertek megvalósítására is fordíthatják a támogatást. A lebonyolítás a tavalyi folyamathoz hasonló: a pályázatok elbírálása után meghallgatások lesznek, ezeken választják ki azokat a formációkat, amelyek támogatásban részesülnek. A pályázat leadásának határideje augusztus 3. éjfél, a döntés 2015 szeptemberére várható.

Az idei év első pályázatán olyan zenekarok indulhatnak, amelyek legfeljebb egy, nem szerzői kiadású albummal (legalább nyolc dal egy adathordozón) rendelkeznek, nincs érvényes lemezszerződésük, a pályázati felhívás megjelenése előtti egy évben legfeljebb húsz koncertet adtak, valamint maximum két olyan dallal rendelkeznek, amelyet országos lefedettségű rádió több mint öt alkalommal játszott.

 

Forrás: MTI