Kiválóan vizsgáztak

Győr+
2015.07.11. 10:00

14 ország, 60 klub (40 hazai, 20 külföldi), 313 versenyzője küzdött 8 napon keresztül az érmekért az Aqua Sportközpontban a múlt héten rendezett úszó országos bajnokságon.

A kazanyi világbajnokság programja szerint rendezett bajnokság kiváló szervezés és komoly nemzetközi érdeklődés mellett zajlott. Külön érdekesség, hogy a világ legkomolyabb úszó szaklapjai (Swimvortex, Swimming World Magazine, Swimswam) naponta jelentkeztek cikkekkel az eseményekről.

A hazai és külföldi résztvevők gyakorlatilag már hazajárnak Győrbe – fogalmazott Petrov Iván, a Magyar Úszó Szövetség Nyugat-dunántúli Régiójának vezetője. Ez volt az uszoda 2014. decemberi nyitása óta a nyolcadik úszóverseny, aki pedig egyszer eljött ide versenyezni, az vagy a következő megmérettetésre, vagy edzőtáborba eddig biztosan visszatért. Városunkban jelenleg is két úszóválogatott készül a kazanyi VB-re, Egyiptom és az Egyesült Arab Emirátusok.

 

 

A rendezői szerep mellett a győriek az érmek tekintetében is jól szerepeltek, a legtöbb egyéni aranyérmet a Győri Úszó SE úszói vihették haza. Jakabos Zsuzsanna hatszor állhatott a dobogó tetejére. A már egy ideje Győrben készülő, ám még dunaújvárosi színekben induló Takács Krisztián két aranyat szerzett. Ráadásul 100 gyorson és 50 pillangón egyéni csúcsot úszott, 50 gyorson textiles egyéni csúcsot ért el és a világ idei 5. legjobb eredményét szerezte. A szintén dunaferres Balog Gábor is két aranyat zsebelt be, ez mellett olimpiai „A” szintet úszott100 és 200 háton.

Az éremtáblázaton a Győri Úszó SE második helyen, a ponttáblázaton a negyedik helyen végzett, tekintettel arra, hogy az egyesület 6 hónapja vette birtokba a város új, 50 méteres uszodáját, kiváló eredmény – tette hozzá Petrov Iván. Egyesületünk 14 versenyzője vett részt a felnőtt bajnokságon, ebből már nyolc saját nevelésű fiatal úszó, akiket váltókban dobtak mélyvízbe. Egyesületünk nevelő munkája az utánpótlás-bajnokságokon is megmutatkozik, idén nem rendeztek még olyan korosztályos bajnokságot, ahonnan érem nélkül távoztunk volna.

 

 

A győri rendezőgárda felkészültségét jelzi, hogy a felnőtt Országos Bajnokság 8 napja technikai hiba nélkül zajlott le – tette hozzá Petrov Iván. A győri Városháza, mind pedig az eseménynek otthont adó Aqua Sportközpont munkatársai, ahogy a mindennapokban is, a verseny alatt sokszor a szabadidejükben is odaadóan segítették a szervezést. Az országos bajnokság Győr városának kiemelt támogatása nélkül nem jöhetett volna létre.

Az eredményeknek köszönhetően, már biztosan ott lesz a riói olimpián és a kazanyi VB-n Jakabos Zsuzsanna, Takács Krisztián és Balog Gábor. Gyurinovics Fanni pedig a Tbilisziben rendezendő EYOF-on képviseli 2015-ben a győri színeket.

 

 

Fotó: Marcali Gábor