Szombat este a Korál lép fel a Dunakapu téren

Győr+
2015.07.10. 10:15

A nyáresti koncertek idei első fellépője a legendás Korál zenekar lesz, a Dunakapu téren szombaton 21 órától olyan slágerek csendülnek fel, mint például a Homok a szélben, a Maradj velem, és az Évszakok.

Balázs Fecó nagyszabású koncertet ígért, s lapunknak elmondta, mindig örömmel érkezik városunkba, s várja a régi ismerősökkel való találkozást. A Liszt Ferenc-díjas zenésznek, énekesnek a napokban jelent meg új albuma „Változnak az évszakok” címmel. A húsz dalt tartalmazó CD-t a rajongók javaslatai alapján állította össze Balázs Fecó a szerzői, előadói pályafutásának gyöngyszemeiből. A győri koncertre a korálos slágerek mellett természetesen ezekből is hoz egy csokorral.

 

 

„Időrendi sorrendben fogunk haladni. A közönséggel együtt emlékezünk, a mai napig a velük való kapcsolat adja a dalok erejét. 40-50 év távlatából több dal is felidézhet bennünk egy-egy emléket” – mutatott rá és hozzátette, minden korszakból vannak személyes kedvencei, például a Kőfalak leomlanak, a Kell, hogy várj és az Érints meg különösen közel állnak a szívéhez. Balázs Fecó ma is szerez zenét, s elárulta, új CD-vel is készülnek a gourmandoknak, a gyűjtőknek. „Az elmúlt években összegyűlt rengeteg emlékből áll össze a lemez, s bízom benne, hogy még idén megjelenik”. Elmondta azt is, mostanában az egészsége, a családja foglalkoztatja a leginkább, és az a felgyorsult kor, amiben próbál megmaradni annak, ahogy megszerette őt a közönség. „Örülök, hogy nem sikerült elvinni a celebvilágba, szeretném megtartani, folytatni a közös társasjátékot a közönséggel” – hangsúlyozta az énekes, aki a közelmúltban Ausztráliában turnézott, az ott élő magyarok meghívására. A jó hangulatú utazásról a Duna Worldön láthatnak filmet július 19-én 19.30 órakor az érdeklődők.

 

Fotó: balazsfeco.hu