Sikerre éhesek

Győr+
2015.07.17. 11:08

Az első edzéssel hivatalosan is elkezdte a felkészülését a Győri Audi ETO KC, amely az idei szezonban nagy feladatok várnak. A nagy célok, azaz címek visszahódításához hat új játékost szerződtetett a klub, őket sajtótájékoztató keretében ismerhettük meg, majd a nyilvános tréningen a szurkolók is megnézhették a lányok első idei megmozdulásait.

Sikerre éhesek, és készen állnak mindenre mondta el Ambros Martín a Győri Audi ETO KC szezonindító sajtótájékoztatóján. A sikeredző hozzátette már nagyon várta, hogy itt legyen és szembe nézhessenek az új kihívásokkal.

„Új elvárások vannak előttünk. Az a legjobb a sportban, a kézilabdában, hogy minden egyes évben új kihívások várnak ránk, hogy a legjobbak lehessünk a világon. Ez az, amit minden évben akarunk, és ez az, amiért én ezt a hivatást választottam magamnak. Izgatottan vártuk a kezdést, ezt a mai napot, hogy végre megkezdődjenek az edzések. Nagy feladat előtt állunk, az új játékosok miatt, az új szezon, a célok miatt, de készen állunk.”

A zöld-fehérek hat új játékossal erősítettek az idei szezonra. Érkezett Kiss Éva, Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella, a norvég Linn Jörum Sulland, illetve a két holland Nycke Groot és Yvette Broch a csapathoz. A szurkolók pedig meg is leshették őket, az első nyilvános edzésen.

„Igazából még csak vasárnap érkeztünk, így még csak rövid időnk volt, hogy körülnézzünk, de elsőre nagyon tetszik minden – mesélte Yvette Broch. Nagyon kedvesen, barátságosan fogadtak minket, úgyhogy bízom benne, hogy nagyon jól fogjuk magunkat itt érezni.”

Nagy érdeklődés övezte a zöld-fehérek edzését, becslések szerint közel 1500-an nézték a lelátóról a lányok első megmozdulásait, góljait.

Tóth Gabriella régi vágya teljesült azzal, hogy Győrbe szerződhetett. „Szerettem volna visszajönni ide, voltak kitérők, de én úgy gondolom, hogy ezek kellettek ahhoz, hogy rutint szerezhessek. Az a három év, amit az NB I-ben játszottam, az kellett ahhoz, hogy belekóstoljak a felnőtt mezőnybe. Nagyon boldog vagyok, hogy végre visszakerültem az ETO-hoz”

A győriekre a felkészülési időszakban hét edzőmeccs vár, amelyek során, ahogy a vezetőedző fogalmazott nem is a győzelem az igazán fontos, hanem az, hogy az új játékosok összeszokhassanak a régiekkel. A találkozók közül 5-öt idehaza rendeznek, így a szurkolók nemsokára már meccsszituációban is láthatják a kedvenceiket. Többek között olyan tapasztalt BL-ellenfelek ellen is bizonyíthatnak majd, mint a Nagybánya és Thüringer.

„Remélem mindent megnyerünk, amit csak lehet, az összes trófeát – mondta Nycke Groot. Persze, mivel sokan jöttünk újonnan, így kell egy kis idő még összeszokunk, és megszokjuk egymás játékát. Ám ezután bízom benne, hogy minden menni fog.”

A felkészülés lezárásaként augusztus végén a Fradi elleni Szuperkupával, és remélhetőleg győri győzelemmel hangolódhatnak az idei bajnoki szezonra, ahol a természetesen a cím visszahódítása az elsődleges feladat.

 

MTI Fotó: Krizsán Csaba