Megnyitotta kapuit az adományközpont

Győr+
2015.07.25. 12:00

A Marcalvárosi Családsegítő Adomány Központ újra megnyitotta kapuit azok előtt, akik adni, illetve akik kapni szeretnének. A polcok folyamatosan telnek, de a gyűjtés most indul be igazán.

„Kellemes teher volt, hogy a beérkező adományok mennyisége, valamint az igénybevétel kiszélesítése miatt szükségessé vált az épület átalakítása.” – mondta el lapunknak Rákosi-Tóth Rita a Családsegítő Szolgálat igazgatója. Hozzátette, a megújult központ két új tároló helységgel bővült, így még nagyobb befogadóképességgel várja a jövőbeni felajánlásokat magánszemélyektől, civil szervezetektől, vállalkozásoktól. A központba tartós élelmiszert, tisztító és tisztálkodási szereket, otthon feleslegessé vált, tiszta, jó minőségű ruhaneműket, gyermekjátékokat, könyveket, gyermekek ellátásával kapcsolatos eszközöket, használati eszközöket, műszaki cikkeket várnak. Bútorok és más nagyméretű tárgyak felajánlása esetén – szállítási lehetőség hiányában – a felajánló és igénylő közötti kapcsolatfelvételt biztosítja a szolgálat.

„A legapróbb adomány is segítség tud lenni.” – fogalmazott az igazgató, aki elmondta, szerencsére egyre több magánszemély, vállalkozás vagy munkahelyi közösség él a jótékonykodással. Az adományozás fontos pillére, hogy az adomány mindig elérhető legyen és célzott segítséget nyújtson. Ennek érdekében a szolgálatnál dolgozó szakemberek folyamatosan figyelik a rászorulói igényeket és koordinálják, hogy a felajánlott segítség a családok életében bekövetkező nehéz élethelyzetek, nem várt események esetén jelentsen kiegészítő, azonnali támogatást.

Az Adomány Központ raktározásában lévő adománykészlet folyamatosan igénybe vehető a központ adományozásra kijelölt nyitvatartási idejében a Marcalvárosi Családsegítő Központban (9024 Győr, Mónus I. 41.), keddenként 8-12 és 13-17.30, valamint csütörtökönként 8-12 és 13-15.15 óra között. Az adományokat leadni ugyanezen a helyen, hétfőn és szerdán 8-12 és 13-15.15, valamint pénteken 8-12 óráig, időpont-egyeztetés a 96/517-014-es telefonszámon.

 

Szerző: Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter