Polgári védelmi tábor Győrújbaráton

Győr+
2015.07.28. 06:00

Július 27-én megkezdődött Győrújbaráton a polgári védelmi gyermektábor

 

A győrújbaráti gyermektábor vezetője, Fehérné Bocska Erzsébet fogadta elmondta, hogy ezen a héten több iskola diákjai is táboroznak, így üdvözölte a Móra iskola, a Kovács Margit iskola diákjait, üdvözölte az Engel alapítványtól és a Vecsésről érkezett gyerekeket is. Örömét fejezte ki, hogy most kezdődik a polgári védelmi szakmai tábor is, s tapasztalatból tudja, hogy Csepi László tűzoltó ezredes, polgári védelmi felügyelő – aki a szakmai tábort irányítja-, nagyon színes programot állít össze a gyerekeknek. Ezeken lehetőségük van a többi iskola diákjainak is részt venni. A táborban jelenleg közel háromszázan vannak, így az összes résztvevő programja színesebb és hasznosabb lesz.

Az ünnepélyes megnyitón Báner Attila tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes is üdvözölte a táborlakókat. Köszöntőjében elmondta, hogy a tábor évek óta népszerű, most is százan jelentkeztek, akik igyekeznek megismerni a katasztrófavédelmet, ezen belül a polgári védelmi feladatokat. Az elmúlt évek során közel ezerötszáz gyerek volt már a táborban, s rendszeresen visszatérő diákjaink is vannak. Jó táborozást, hasznos időtöltést kívánt a gyerekeknek.

A szokásos programok, mint a kézműves foglalkozás, kirándulás, sportvetélkedők, strandolás mellett, érdekes szakmai bemutatók várják a gyerekeket. Lesz polgári védelmi, tűzoltó, rendőrségi, mentős és honvédségi bemutató is, ahol a diákok megismerkedhetnek a fenti hivatásokat gyakorlók munkájával, járműveivel, érdekes felszereléseikkel, s játékos vetélkedők alkalmával majd ki is próbálhatják ezeket az eszközöket. Izgalmasnak és látványosnak ígérkezik a lovagi torna, az íjászkodás is, de önvédelmi fogásokat is elsajátíthatnak majd, illetve búvárok által tartott bemutatón is részt vehetnek a gyerekek. A mai napon az elhelyezkedés és eligazítások után az állatkert dolgozói állatokat is kihoznak a tábor területére, így egy délutánra egy mini-állatkert is kitelepül Barátira.

A táborlakó gyerekeket tartalmas egy hét várja Győrújbaráton, ahol a szórakozás, pihenés mellett könnyedén tehetnek szert hasznos ismeretekre a különböző bemutatók, szakmai vetélkedők által.

 

Katasztrófavédelem