Forgalmi változások

Győr+
2015.07.28. 14:38

A Kossuth hídon a szemközti oldalra terelik a gyalogos forgalmat, megkezdődik az Új Bácsai út – Szabadrév utca körforgalom építése is…

Gyalogos forgalom a túloldalon

 

A Kossuth hídon zajló munkálatokhoz kapcsolódóan július 30-tól a gyalogosok – és a tolt kerékpárosok – az addig használható helyett a szemközti oldali járdát tudják igénybe venni. A most használatos járdakonzolt a hídfelújítás miatt lezárják és a csütörtökre elkészülő nyugati járdakonzolra terelik a gyalogosforgalmat. A nyugati oldali járdakonzol használata során már látható lesz a híd acélszerkezetének új festése. – tájékoztatta lapunkat Máthé-Tóth Péter a győri Útkezelő Szervezet szóvivője.

 

Forgalmirend-változás a körforgalom építése miatt

 

Körforgalmú csomópont építés kezdődik az Új Bácsai út – Szabadrév utca csomópontjában. A munkálatok ősszel fejeződnek be. A kivitelezés során félpályás útlezárásra, útszűkületre, a későbbiekben felmart útburkolatra kell számítaniuk az erre közlekedőknek. A meglévő csomópont használata főleg a gyalogosok és a kerékpárosok, valamint a Szabadrév utca felől kihajtó autósok számára nehéz, elsősorban az út nagy forgalma miatt. A csomópont átépítése során a győri Útkezelő Szervezet vizsgálta az átépítés lehetőségeit, mind a jelzőlámpás szabályozás, mind a körforgalmi jelleget tekintve. Összességében a körforgalom jobb megoldást mutat, ennek terveit megvalósítva kezdődik a munka. A 30 méter külső átmérőjű körforgalom építését önkormányzati forrásból valósítja meg a győri útkezelő.