Gyermek- és járműáldás a Szentlélek templomban

Győr+
2015.07.30. 11:07

Idén Szent Anna, Úr Jézus Krisztus nagyanyja, napján részesültek a szokásos módon áldásban a kisgyermekek, a nagymamák védőszentjének, Szent Annának közbenjárására.

A fél 11-es szentmise végén Szent Kristóf, az utasok védőszentje ünnepének másnapján a szokásos módon jármű megáldásra került sor. Az eddigi gyakorlatot még gazdagabbá tették azáltal, hogy meghívták a mentőket, a rendőröket és a tűzoltókat, akik az emberi élet és az ember által teremtett javak megmentésén fáradoznak.

 

 

Az áldásnak idén hangsúlyt adott a Szentatya most megjelent La’odato si (Áldott légy) „A teremtett világ védelmében” kiadott enciklikája. Benkovich Ferenc atya az áldás alkalmával kitért arra, hogy a járművek, amelyeken hívei a szélrózsa minden irányából érkeznek a Szentlélek templomba, nemes szolgálatot töltenek be. Kiemelten teszik ezt a mentősök, tűzoltók és rendőrök a maguk önzetlen munkájával. Gyakran a Szentlélek templom előtt elhaladva használják a megkülönböztető jelzésüket, ezért lettek a hívek felszólítva arra, hogy ha ezt hallják, akkor a bajba jutottakért és az őket mentőkért fohászkodjanak.

 

Az áldás szövegének elimádkozása után minden jármű megszólaltatta a maga speciális szirénáját. Utána került sor a sok közlekedési eszköz megáldására.

 

 

A végén a ministránsok, akik nagy számban érkeznek az Úr házába szolgálatra kerékpáron, Szent II. János Pál pápa szobránál részesültek áldásban.

A nap megkoronázása volt a két délutáni szentmise között Karsten Gyldendorf (Naestved – Dánia) orgonaművész koncertje.