Új csapat, hasonló célok

Győr+
2015.08.04. 12:13

A női kosarasok is megkezdték a felkészülést a 2015/2016-os bajnoki szezonra. A tavalyi bronzérmes UNI Győr hasonló célokkal vág neki az idei évnek, szeretnék minimum megismételni a tavalyi szereplést a bajnokságban, a magyar és nemzetközi kupákban viszont jobban kellene teljesíteni.

Majdnem napra pontosan két hónap van hátra a bajnoki rajtig, erre az időre pedig szükség is van, hiszen még össze kell állni a csapatnak, amely ahogy az ilyenkor szokott lenni átalakult tavalyhoz képest. A csapat persze azért biztos alapokon áll, hiszen itt maradt a csapatkapitány Laklóth Anna, Koch Dóra, Takács Kata, Horváth Krisztina, Török Ágnes, László Boróka és Nagy Rebeka.

 

 

Ha az érkezők névsorát nézzük, akkor még fiatal került fel az utánpótlásműhelyből Kovács Vanessza és Chroméj Hajnalka személyében. Új igazolásként Zalaegerszegről érkezett 3-4-es posztos Varga Zsófia, illetve a PEAC-Pécstől a 4-es posztos Pap Regina. Ha külföldiek névsorát nézzük, nemsokára csatlakozik a csapathoz az amerikai center Cyesha Goree és a litván válogatott Monika Grigalauskyte. Az amerikai játékos augusztus végére, még a litván szeptember elejére érkezik meg Győrbe. A klub ez mellett szeretné megtartani a szerb válogatottal a közelmúltban Európa-bajnokságot nyert irányítót, Tamara Radocajt. Fűzy András társadalmi elnök elmondta: megtették ajánlatukat, bíznak benne, hogy nagyon hamar pozitív választ kapnak a játékostól.

 

 

Völgyi Péter vezetőedző elmondta, hogy most szeretné, ha egy küzdős, egymásért meghalni képes csapatot tudni kialakítani. Örömteli, hogy egyre több fiatal, saját nevelésű játékost tudnak beépíteni a keretbe. Első sorban a saját elvárásaiknak kell megfelelni, minimum hasonlóan szerepelni a bajnokságban, a magyar és nemzetközi kupákban pedig javítani a tavalyi évhez képest.

 

 

A csapatkapitány, Laklóth Anna is nagyon várta már a kezdést. Ahogy fogalmazott nagyon hiányzott neki a pálya, a labda és az a közösség is.

A sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a csapatot a jövőben a Sport36 öltözteti. Bódis Tamás, a cég ügyvezetője elmondta a Zeus Sport Italia kollekcióból tetőtől-talpig felöltöztetik a felnőtt és a teljes utánpótláscsapatot, illetve a szükséges felszereléssel ellátják.

 

 

A klub egyébként idén ünnepli 10 éves fennállását, a jubileumi évben pedig sok olyan eseményt terveznek, ahol ezt az alkalmat lehet ünnepelni.

A csapatnak eddig 10 edzőmeccs van lekötve, ám Völgyi Péter elárulta szeretné, ha ez még több lenne. Az első ilyen találkozó szeptember 6-án lesz, az egyetemi csarnokban, a Fűzy Ákos – Tapodi Péter-emlékmérkőzésen, ahol a kétszeres Euroliga-győztes szlovák Ruzomberok lesz az ellenfelük.

 

Fotó: Marcali Gábor