Idén is tábort szervez a Segítőház Alapítvány

Győr+
2015.08.07. 11:02

A 18 éve alakult Segítőház Alapítvány – hagyományaihoz híven – idén is tábort szervez halmozottan hátrányos helyzetű diákoknak. A város civil szervezeteit támogató pályázatnak köszönhetően idén 14 vakációzót lát vendégül a bakonyi vinyei turistaházban.

“Életmód-táborunk fő célkitűzése, hogy az alapvető higiénés- és közösségi szabályok használatára felhívjuk a gyerekek figyelmét, emellett pedig minden, a táborozás örömét jelentő programot kihasználjanak, a nyár számukra is az önfeledt öröm és kikapcsolódás időszaka legyen” – tájékoztatott Harcsás Judit, az alapítvány elnöke és hozzátette, a táborozást évek óta az önkormányzat civileket támogató pályázatából valósítják meg, valamint önkéntesek, civil szervezetek támogatására is számíthatnak. (pl. játékgyűjtés, sütisütés).

Az alapítvány közelebbi tervei között szerepel egy jótékony ruhabörze megszervezése, sütisütés diákokkal a népkonyhára, valamint – lehetőség szerint – nagycsaládosok iskolakezdési támogatása, a „Szívesen adom” program folytatása és ünnepek előtti aktualizálása.