A Quimby a Dunakapu téren

Győr+
2015.08.09. 13:29

Alternatív, modern és népszerű. Ezt a három minőséget együtt elérni önmagában is szinte lehetetlen. A Quimbynek sikerült. Nem tudni, hogyan. Hogy lehet az, hogy aki otthon érzi magát a szubkultúrában, annak nemcsak megbocsátják a Most múlik pontosan című – mellesleg zseniális szövegű és dallamú, ugyanakkor egy időben az unalomig játszott – számot, hanem megdicsőül vele.

A zenekar Dunaújvárosból indult, meghatározó személyisége Kiss Tibor képzett képzőművész, gitáros énekes, szövegíró. Frontember, vállaltan bohóc, mély és érdekes, eredeti és sugárzó.

Az ütemember Varga Lívius, az „ütős” egyéniség, Balanyi Szilárd a soha nem szenvelgő billentyűs, Gerdesits Ferenc, aki Líviust is képes túldobolni, Kárpáti Dódi, ebbe a zenei világba különösen beilleszkedő trombitás, s Mikuli Ferenc a könnyed basszusgitáros.

Őket nem meghallgatni vétek, főleg, ha helybe jönnek. Márpedig ez történik. Augusztus 15-én este a Dunakapu téren Kiss Tibi valószínűleg ismét a Kedves emberek! köszöntéssel üdvözli a sok ezer embert.

Biztosan lesznek közismert dalok a Majom-tangóból, az Ajjajjajból, a Kaktuszligetből és a rengeteg számból sokat énekel velük együtt a közönség. Nekik ezt nem kell erőszakkal kiprovokálniuk.

Tehát, kedves emberek, augusztus 15., Dunakapu tér, Győr. Kihagyhatatlan.

Ja, és ráadásul a koncert – ahogy a téren megszokhattuk már – ingyenes.

 

 

Szerző: Gy.P.

Fotó: Valuska Gábor