Győr+
2015.08.14. 16:49

Plácido Domingo’s Operalia sztárjai Győrben

A Plácido Domigo’s Operalia díjnyertes sztárénekesei lépnek színpadra, augusztus 22- a „Voices of 2015!” koncerten. A Széchenyi téren, este 8 órától megrendezésre kerülő szabadtéri esemény műsorában népszerű opera és operett részletek, nápolyi dalok szerepelnek. Az estnek Borkai Zsolt polgármester a házigazdája, a Brit Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, Adam Kettle -William a védnöke.

A világsztár által 1993-ban alapított Operalia Világverseny döntő fordulóit ez évben a londoni Covent Garden Királyi Operában rendezték meg. Az operanemzedék új sztárjai immár hagyományosan, nyaranta Győr városában lépnek közönség elé. Az esemény ma már az egyik legjelentősebb, határainkon átívelő magyarországi zenei program. A „Voices of 2015!” azért is különleges, mert azt Győr városa ajándékba adja, és így a közönség évről-évre díjmentesen tekintheti meg a fergeteges gála koncertet.

Ez évben az elbűvölő, nemzetközi hírnévnek örvendő bravúros szoprán, Sabina Puértola lesz az egyik sztárvendég. A Madridban élő operacsillag a milánói Scala színpadán 2001-ben, Verdi Álarcosbál Oscar szerepében debütált, a produkciónak Riccardo Muti volt a karmestere. Az énekes rendszeresen fellép többek között London, Párizs, Bécs, Tokió, Amszterdam dalszínházaiban és koncerttermeiben.

 

Sabina Puértola

 

Az Operalia 2015 meghívott díjnyertese Edward Parks első alakommal lép fel Magyarországon. A fiatal bariton 2009-ben mutatkozott be a new york-i Metropolitan Opera színpadán, és azóta többek között a Bohémélet, Nyugat lánya, Figaró házassága produkcióban lép színpadra. Az Atlanta Operában Gounod Faust operájában Valentin szerepével aratott hatalmas sikert.

Közkívánatra ismét Győrben énekel napjaink egyik legkeresettebb tenoristája, Stefan Pop. A 2014-ben városunkban is kirobbanó sikert aratott művész Európa vezető operaházainak állandó vendége. A tenorista Győrből a Menuhin Fesztiválra utazik, ahol Don Ottavio szerepét énekli, többek között Erwin Schrot és Tatiana Lisnic partnereként.

A koncertnek ez évben a Győri Nemzeti Színház közkedvelt szólistája, Lázin Beátrix a vendége, és Mesterházy Gyula Soós Imre-díjas színművész a moderátora.

A Győri Filharmonikus Zenekart a kiváló amerikai karmester dirigálja. A Regensburg Theater, Washington Nemzeti Opera, Los Angeles Opera produkciói mellett Plácido Domingo, valamint Andrea Bocelli koncertjeit is rendszeresen vezényli.

Lendvai Péter