Győr+
2015.08.19. 10:40

Megyei Nemzetiségi Nap

Fertőrákos ad otthont az idei Megyei Nemzetiségi Nap látványos, színes programsorozatának augusztus 30-án, vasárnap.

A rendezvény 10 órakor szentmisével kezdődik a helyi római katolikus templomban. A Megyei Nemzetiségi Nap ünnepélyes megnyitójára 13.30 órakor kerül sor a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban, a meghívottakat és a vendégeket Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke köszönti és nyitja meg hivatalosan is az eseményt. A megyében élő nemzetiségek színes, látványos kultúrműsora 14 órakor kezdődik. Színpadra lép: a Fertőrákosi Német Dal- és Kultúregyesület, az Ágfalvi Testvériség Táncegyüttes, a Győri Lengyel Nemzetiségi Énekkórus, a Kajkavci Fertőhomoki Horvát Nemzetiségi Kultúrcsoport és a Tatabányai Cigányokért Szociális és Kulturális Egyesület.

A szervezők mindenkit biztatnak, hogy tekintse meg a Megyei Nemzetiségi Nap programjait, ezáltal ismerkedjen meg megyénk nemzetiségeinek kultúrájával.

Az esemény megvalósítását a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság, valamint a Fertőrákosi Német Önkormányzat és Fertőrákos Település Önkormányzata támogatta.