Győr+
2015.08.21. 15:00

A közkedvelt „The Voices” ismét a Széchenyi téren

Az elmúlt napokban Győrbe érkeztek a Voices of 2015! koncert sztárjai. A Plácido Domingo’s Operalia világverseny díjnyertesei augusztus 22-én, a Széchenyi téren lépnek közönség elé.

Az este 8 órakor kezdődő koncerten olyan népszerű operákból és operettekből hallhatunk részleteket, mint G. Verdi: Rigoletto, G. Bizet: Carmen, G. Rossini: A sevillai borbély, Kálmán Imre: Marica grófnő. A produkciót szervező GuliAnd Menedzsment képviselője elmondta, hogy a fiatal sztárok számos meglepetésszámmal is készülnek.

 

 

A fergetegesnek ígérkező esten a spanyol szopráncsillag, Sabina Puértolas, az Operalia 2015 díjazottja Edward Parks, valamint közkívánatra Stefan Pop napjaink egyik legkedveltebb tenoristája lép színpadra. A fiatal operasztárok többek között a New York-i Metropolitan Opera, a londoni Covent Garden Királyi Operában, a milánói Scala produkcióiban aratnak sikereket.

 

 

Az est vendége lesz az ismert operaénekes, Lázin Beatrix, aki az elmúlt években számos főszerepben aratott sikert a Győri Nemzeti Színházban. A koncert állandó közreműködőjét, a népszerű Győri Filharmonikus Zenekart a neves amerikai karmester, Israel Gursky dirigálja. Az estnek ezúttal is Mesterházy Gyula színművész lesz a moderátora

 

A ma már nemzetközileg ismert, nagy presztízsű „The Voices” rendezvény immár hagyományosan, a Széchenyi téren kerül bemutatásra. Győr városa évről évre számos magas színvonalú programmal örvendezteti meg a lakosságot, és az ide érkezőket. A Voices of 2015! koncert nem csak azért különleges, mert a Plácido Domingo által felfedezett, ismert fiatal operasztárokat vonultat fel, hanem azért is, mert a győri eseményt az érdeklődők díjmentesen tekinthetik meg.

 

 

Az estnek Nicholas Marko a mentora, Adam Kettle-Williams a Brit Nagykövetség ideiglenes ügyvivője a védnöke. Győr város programjaként megvalósuló Voices of 2015! koncertnek Borkai Zsolt polgármester a házigazdája.

LP