Élő adventi kalendárium Gyárvárosban


2021-11-29 - 2022-01-05
Ünnep
ingyenes program
"Élő adventi kalendárium" játékot szerveznek Gyárvárosban. Az adventi kalendáriumok mintájára december 1. és 24. között újabb és újabb fények gyúlnak fel egy-egy gyárvárosi lakás kidíszített ablakában. Így karácsonyhoz közeledve egyre több ablak világít majd 17 és 22 óra között.
Hirdetés

Az ablakokban feltüntetik azt a számot is, amelyik napon az adott ablak „kinyílt”, azaz kivilágították.Aki szeretne részt venni a játékban, az csatlakozhat a Gyárvárosi Advent csoporthoz, ugyanis itt december 1-től mindennap kitesznek egy térképrészletet, és megadják az utca nevét is, ahol aznap a következő szám megtalálható. Hogy azok is tudjanak játszani, akik nem Facebook használók, azoknak a templom árkádja alatt található hirdetőfalra tesznek ki egy naptárat, ahol minden nap felnyitják az aznapi ablakot, és elolvashatóvá válik a cím, ahová érdemes lesz ellátogatni.

A 24-es szám a templomra kerül. Ott meg lehet nézni – ha a járványhelyzet engedi – a pásztorjátékot, a betlehemet. Haza lehet vinni a betlehemi lángot, vagy részt lehet venni az éjféli misét megelőző zenei áhítaton, ahol karácsonyi zenék szólalnak meg, vagy akár az éjféli misén is.

A díszítmények január 6-ig, vízkeresztig lesznek láthatók.

Kapcsolódó témák: #advent |#Gyárváros |
további programok
2024-07-27

Tekerj a zöldbe!

Gasztrotúra a Szigetközben.

részletek
2024-07-27

Sztárokkal érkezik a Tóparty!

Az elmúlt évek színvonalát felülmúlva még változatosabb programokkal készülnek a szervezők.

részletek