Győr+
2015.09.07. 10:59

Tovább szépült a Bercsényi liget

Az Újváros és Sziget határán húzódó park korábban több funkcióval is bővült, a közelmúltban pedig jelentős burkolatfelújítást végeztek a szakemberek, amelynek köszönhetően a közlekedés válhatott kulturálttá a területen.

A Bercsényi liget látványos átalakuláson megy keresztül, hiszen előbb műfüves sportpálya, majd az újvárosi rehabilitáció keretében játszótér és pihenőpark, illetve KRESZ-park is létesült. A közelmúltban újabb jelentős, 285 millió forint összértékű beruházás valósult meg itt. Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője elmondta, a munkálatok idén tavasszal kezdődtek, és augusztusra megújultak a Bercsényi liget egyes teknőjét körülvevő utak, közterek, ahol „faltól-falig” történt meg a fejlesztés, míg a kettes teknőnél a déli oldal készült el a Burcsellás közig. Kiemelte, a régi, kaotikus állapotú, töredezett, néhol hiányos aszfalt, bazalt kockakő és beton burkolatú útfelület helyett egységes aszfalt burkolatú pályaszerkezetet alakítottak ki, emellett összesen 90 parkolóhely jött létre, amelyek a kulturált parkolást biztosítják a területen. Elbontották az egykori olajgyár igényeinek kiszolgálására épült vasúti vágányt, a teljes területen zárt csapadékvíz elvezető rendszer épült, és kicserélték a meglévő közműveket is. A légvezetékes hálózatokat átépítették földkábelesre, ezzel javítva az utca látképét.

 

 

Szeles Szabolcs, a terület másik önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a korábban elhanyagolt Sziget és Újváros 2006 óta új erőre kapott, mert az önkormányzat jelentős fejlesztésekkel igyekszik visszaadni az egykor patinás városrészek régi fényét. Ennek egyik jó példája a Bercsényi liget, amely a szigetiek és az újvárosiak számára is fontos találkozási pont lett, amely kikapcsolódási lehetőséget nyújt minden korosztálynak. A mostani fejlesztéssel a közlekedés is sokkal kulturáltabbá vált.

 

 

Fűke Péter a városháza Településfejlesztési Főosztályának vezetője elmondta, a felújítással a forgalmi rend is megváltozott. Az eddigi mindkét oldali kétirányú forgalom helyett az északi oldal a Híd utca felől az Erkel Ferenc utca felé, a déli oldal pedig az ellenkező irányba egyirányú. A kulturált parkolás lehetőségének megteremtésével az I. teknő a III. díjövezeti fizetőparkoló-hálózatba került.

 

 

A sajtótájékoztatón elhangzott, a munka folytatódik, és a 2017-es évre a Radnóti úti sporttelepig megújulnak az útfelületek. A Radnóti úti körforgalomtól visszafelé, a Városház köz irányába egyébként már folyik az északi ág kivitelezése.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter