Győr+
2015.09.11. 17:09

Pénteki magyar érmek a győri vb-ről

Két arany, három ezüst, és egy bronzérem a magyar csapat péntek délelőtti mérlege a győri maraton világbajnokságon.

 

A programban most debütáló női kenuban Lakatos Zsanett óriási fölénnyel nyert Takács Kincső előtt, míg az ifjúsági kajakos mezőnyben rajtoló Sólyom Dóra a hajrában győzte le honfitársát, Pető Réka Dominikát.

 

 

Az ifjúsági kenusok mezőnyében az ukrán Ljudmilla Babak szerezte meg a győzelmet, mögötte azonban kettős magyar siker született: az első világbajnokságán szereplő Bónyai Regina ezüst-, Bragato Giada bronzérmes lett Győrben.

 

 

Az U23-as női kajakosok és az ifjúsági férfi kenusok küzdelmével folytatódott a győri világbajnokság pénteki programja. Itt egy arany, egy ezüst, és egy bronzérem a mérleg. Kiszli Vanda fölényes győzelmet aratott a hölgyek versenyében, míg a kenusok között Koleszár Zoltán a második, Laczó Dániel a célban beborulva a harmadik helyet szerezte meg.

 

Péntek délután a férfi U23-asok sem pihentek a győri maraton világbajnokságon. A kenusoknál a győri Balla Levente győzött, Varga Patrik bronzérmes lett, míg kajakban Máthé Krisztián a második, Solti László a harmadik helyen zárt.

 

Fotó: Marcali Gábor