Győr+
2015.09.16. 11:20

Győrben alakult meg az MJVSZ albizottsága

Városunkban tartotta alakuló ülését a Megyei Jogú Városok Szövetsége Sport, Ifjúsági és Oktatási Albizottsága, amelynek elnöke Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere lett…

„Örömteli számunkra, hogy az albizottság vezetése Győrbe került, hiszen önkormányzatunk kiemelt területként kezeli ezeket a témákat.” – fogalmazott lapunknak Radnóti Ákos alpolgármester. Az albizottság elnöke kifejtette, célja, hogy a szervezet aktív munkát folytasson, megfelelő érdekképviseletet nyújtson, és a szakszervekkel jó kapcsolatot ápoljon a megyei jogú városok ifjúsági, oktatási és sportéletének gyarapítása érdekében.

 

 

Hozzátette, Győr tud olyan információkat, szervezési sajátosságokat mutatni a többi városnak, amiből tanulhatnak, de természetesen városunk is beépíti azokat a jó gyakorlatokat, amelyeket a többi tagtelepülés mutat be. Az elnök hangsúlyozta, nem véletlen az albizottság első ülésének helyszínválasztása, hiszen az Audi Aréna Győr városunk sport- és kulturális életének is fontos színhelyévé vált. Az alpolgármester köszönetet mondott Papp Erikának, a Megyei Jogú Városok Szövetsége főtitkárának a szervezésben nyújtott támogatásért, és tolmácsolta Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének üdvözletét is.

 

 

Az albizottság győri ülésén a tagok bemutatkozása után Bolla Péter polgármesteri biztos mutatja be a 2017-es győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előkészületeit, Szombati-Serfőző Eszter a polgármesteri hivatal Kulturális és Sport Főosztályának vezetője a város sporttámogatási rendszerét ismerti, míg Domanyik Eszter a Városmarketing és Programszervezési Főosztály vezetője Győr marketingtevékenységéről és az ifjúságnak szánt programokról tart előadást, amelyekből a megyei jogú városok hasznos tapasztalatokat meríthetnek saját gyakorlataikhoz. Az ülésen a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal az országos aktualitásokat prezentálja.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter