Győr+
2015.09.16. 11:32

Egérlyuk – kapu egy titkos világra

Farkas Zsuzsa grafikusművész alkotásai nem ismeretlenek a Rómer Múzeum gyermekfoglalkozásait látogatók számára. A manók, koboldok, sellők és farkasok most azonban nem pedagógiai célzatú lapkákon, színeződön vannak jelen, hanem felnőve a feladathoz a Csikóca Művészeti Műhely két kiállító terének falain várják a kis és a nagy látogatóikat!

A művésznő kedvelőinek népes táborában nyílt meg a tárlat, amely Krammerhofer Szilvia művészettörténész szerint egy titkos világba enged betekintést.

 

 

Ahogy a megnyitó beszédben elhangzott, Farkas Zsuzsa grafikusművész alkotásai valahogy mindig a személyiségéből ragadnak ki egy-egy darabot, amely néha kedves kis manó, bicikliző farkas, vagy éppen egy sötéttel ábrázolt kobold formájában valósul meg.

 

 

 

Az alkotások eltérő technikákkal készültek, ezzel is mutatva a művész sokszínűségét. Természetesen a Gyermek Múzeum kis látogatói játékos feladatokkal is találkoznak az Egérlyuk című tárlaton, amelyet november 22-ig több múzeum pedagógiai foglalkozással is kiegészítenek majd.

 

Bajzát Zsuzsi

Fotó: Marcali Gábor