Győr+
2015.09.20. 15:00

Rangadó után stadionavató

A Gyirmót FC Győr NB II-es labdarúgó-csapatára a váratlan budaörsi vereség után szombaton egy rangadó vár Mezőkövesden, hogy aztán jövő héten, a nyolcadik fordulóban végre otthon játszhasson majd az együttes, az immáron új, korszerű stadionjában.

Már szinte teljesen elkészült az új gyirmóti stadion, valóban az utolsó simítások vannak hátra, szeptember 26-án lesz az első mérkőzés a megújult arénában.

A hatalmas betonfalakra felkerült felirat szerint a létesítményt Alcufer-stadionnak hívják majd. Hamarosan elkészül egy nagyjából négyméteres, hátulról megvilágítható logó is. A tulajdonosok által irányított cég egyébként jubilál, a 25 éves évfordulót épp az első hazai bajnokival együtt, szeptember 26-án ünneplik, természetesen az új stadionban, ahol kispályás focitornát és családi napot is rendeznek.

A magyar cégek által épített létesítmény lelátóján egyébként mindkét oldalon a klub nevét „írták ki” a kék-sárga székekkel, az egész stadionban végigvonul ez a színkombináció, amin persze nem kell csodálkozni, hiszen a kék-sárga a gyirmótiak hivatalos színe. Az út melletti lelátó tetején alakították ki az egybefüggő VIP-szektort, hímzett gyirmóti címerrel ellátott kényelmes bőrfotelek várják majd itt a különleges vendégeket. Az új stadionban kulturált körülmények várják a szurkolókat, akik remélhetően nagy számban szurkolnak majd az élvonalba jutásért küzdő együttesnek.

A csapat már birtokba is vette az új öltözőt, s a szeptember 26-án 17.30 órakor kezdődő, Dunaújváros elleni bajnoki lesz az első hivatalos mérkőzés az új stadionban, s ezen a napon a támogató jubileumi ünnepsége már délelőtt elkezdődik, a meccs után pedig Balázs Fecó és a Korál együttes koncertezik. A stadion első ütemben négyezer-háromszázötven férőhelyes lesz. A kapu mögötti épületben hét öltözőt, az emeleten irodákat, közösségi helyiségeket alakítanak ki, míg az épület tetején helyezik majd el az új, modern eredményjelzőt. A beruházás kilencszázmillió forintba került, aminek hetven százaléka úgynevezett taós pénz, harminc százaléka önrész.