Győr+
2015.09.18. 12:23

Újabb belvárosi zöldterület újult meg

Befejeződött az Árpád út és a Lukács Sándor utca által határolt zöldterület felújítása: a park gyalogútjait letérkövezték, a virágosított pihenőrészre új padokat helyeztek ki, illetve egy kutyafuttató is helyet kapott a parkban.

Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője elmondta, képviselőtársával, dr. Somogyi Tivadar alpolgármesterrel 2010-ben vázolták fel a győri zöldterületek rendezéséről szóló tervet. A felújításra váró terek listáján immár az Árpád út és a Lukács Sándor utca által határolt zöldterületet is kipipálhatják. Hozzátette, a jövőben folytatódik a felújítássorozat.

 

 

Dr. Somogyi Tivadar hangsúlyozta, a két központi nagypark, a Bisinger sétány és a Batthyány park nagyon népszerű és látogatott a győriek körében, de fontosnak tartják a kisebb parkok megújulását is, hogy azok is élettel telhessenek meg.

Júniusban a sövény kivágásával, a beton- és aszfaltjárda, valamint az elavult betonszegélyes homokozó és padok elbontásával kezdődött a munka.

 

 

Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök vezérigazgatója elmondta, a tereprendezést követően 600 négyzetméter zöldfelületet alakítottak ki, kerti szegély épült 289 méter hosszan és térkő burkolat készült mintegy 400 négyzetméteres felületen. A virágosított pihenőrészre 12 új padot, valamint hulladékgyűjtőket helyeztek ki. Emellett egy kerítéssel elzárt, kutya WC-vel ellátott kutyafuttatót is kialakítottak. Az újrafüvesített teret 358 darab cserje, 40 évelő virág díszíti, a gyalogutak mellé sövényt telepítettek és 4 fát is elültettek. Sági Géza hangsúlyozta, a beruházások megvalósulása után a karbantartás ugyanolyan fontos, amiről a jövőben gondoskodik a társaság.

 

 

Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzátette, a park kivitelezési munkáit követően felújították a teret szegélyező járdát mintegy 110 méter hosszon.

 

 

Az összesen közel 23 millió forintból megvalósult beruházás keretében megújult a közvilágítás is: öt új kandelábert helyeztek el a területen.

 

 

Fotó: O. Jakócs Péter