Győr+
2015.09.19. 07:22

Rendelkezésre áll a távhőszolgáltató

Bár a szeptember eleji nyárt idéző időjárás még keveseknek juttatja eszébe a fűtési szezon közeledtét, az évnek ebben az időszakában már bármikor hirtelen hidegre fordulhat az idő, ezért a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága készen áll a lakások fűtésének megkezdésére.

A jogszabályok és közszolgáltatási szerződések szerint a szolgáltató szeptember 15-e és a következő év május 15-e között áll a felhasználók rendelkezésére, mely időszakban a felhasználók arra hatalmazták fel a társaságot, hogy az időjárástól függően indítsa, illetve leállítsa a fűtést. A fűtést ebben a periódusban akkor indítja el a szolgáltató, ha a külső hőmérséklet napi középértéke – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint – előreláthatólag nem haladja meg a +10 fokot, illetőleg három egymást követő napon a +12 fokot.

Az ettől eltérő fűtést (indítást, leállítást) a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezheti, erre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.