Győr+
2015.09.18. 18:17

Elkezdődött a pálinkafesztivál

„Sárgarigó, kanveréb, gyüjjenek mán közelébb”, invitálta a pálinkákkal és a kézműves portékákkal ismerkedőket Gulyás László vándorgarabonciás a színpadhoz közelebb – így kezdődött péntek délután a Magyar Hagyományok Fesztiválja, s annak keretében a VIII. Győri Pálinkafesztivál. Vasárnap estig húsz pálinkás cég 300-féle pálinkával várja a látogatókat a rendezvény új helyszínén, a Dunakapu téren.

A kiállítók és a szakértők szerint az ország egyik legjobb pálinkafesztiváljává nőtte ki magát a győri, ahol a rengetegféle pálinka mellett számos programból is válogathatunk. Például péntek este a Ghymes együttes best of koncertjét hallhatják az érdeklődők, szombaton többek mellett Pál István „Szalonna” és Bandája zenél, vasárnap pedig a Kerekes Band zárja a rendezvényt.

 

 

A három nap műsorvezetője Gulyás László vándorgarabonciás lesz, aki a műsorszámok között tréfáival, történeteivel, vetélkedőivel szórakoztatja a kilátogatókat. Ő hívta a színpadra Fekete Dávid alpolgármestert is, hogy köszöntse a megnyitóra kilátogatókat.

 

 

Fekete Dávid örömét fejezte ki, hogy nyolcadik alkalommal van lehetőségünk a rendezvény keretein belül a csodálatos értékeinket ünnepelni, a magyar néptáncot, a zenét, a képzőművészetet, s ízlelhetjük meg a remek pálinkákat. ”Mindenkit bíztatok, hogy élvezzék a finom italokat, a jó programokat, érezzék nagyon jól magukat” – zárta szavait az alpolgármester.

 

 

Az érdeklődőket kézműves bemutatók és vásár is várja a téren, szombat reggel pedig elkezdődik a régió nagy múltú kertészeti kiállítása és kulturális rendezvénye, a terményáldás a Széchenyi téren. A hétvégén ingyenes városnéző omnibusz indul szombaton és vasárnap 11-19 óráig, minden egész órában a városi levéltár elől (Rákóczi Ferenc u. 1.).

 

 

A részletes programot ITT böngészhetik.

 

Fotó: Marcali Gábor